En natt i djurparken

Att tiden springer iväg. Det är verkligen en klyscha som stämmer in just nu. En dag går och sen plötsligt har den blivit till en vecka.

För en vecka sedan så packade vi våra ryggsäckar och gjorde oss redo för ett litet vildmarksäventyr. Inte vilket äventyr som helst, vi sov över inne på Skånes Djurpark. Det låter nästan för bra för att vara sant, och det var det också – alla kategorier!

Ni som känner oss vet att vi inte direkt är några campare, men kombinationen av att vi älskar Skånes djurpark och att deras nya tältby ”Camp Oak” kändes som något mittemellan hotell och riktig vildmarkscamping så kände vi att det var något att testa. Inte minst för barnens skull. Men alltså. Vilken upplevelse!

Camp Oak är inte riktigt som en vanlig camping om du frågar mig. Om vi för en stund helt bortser från att den ligger typ 50 steg från björnhägnet så sticker den ut på flera andra vis.

Det första våra ögon möttes av när vi klev in på området var ett gigantiskt tält i tipimodell. Runt baslägret ringlade sig upphöjda gångbanor vilka ledde fram till de olika tälten. Alla tält hade egen liten plattform, vilket jag verkligen uppskattade!

Vi blev incheckade i Mullvadshålan och väl där så bara spred sig lugnet. Det var så himla fridfullt där bland träden. Och så himla, himla vackert!

Tältet var rymligt och fint ombonat med renfällar, kuddar, plädar och lyktor. Utanför fanns små stolar. Till min stora förtjusning fanns det även indraget ström.

Efter incheckningen och en kopp kaffe i solen så gick Martin och Lennon iväg för att se på fotboll. Linné och jag valde att gå en runda i parken istället.

Djur, karamellbutik och vattenland hann vi med om innan det var återsamling och obligatoriskt intro på Camp Oak.

Introt var mer som ett välkomnande med genomgång av regler och infon om vad som kom att hända. Precis som alltid på djurparken så var personalen glad, trevlig och väldigt barnvänlig. Jag imponeras faktiskt över personalen varje gång jag är i parken. De är så otroligt glada och positiva, med betoning på otroligt!

Efter introt så följde barnen med en personal för att kika på järvarnas hägn. Så himla gulligt! Martin och jag satt där i solen, drack lite kaffe och bara njöt!

Vid 19-tiden så var det dags för mat. Varje tält fick en stor påse med allt som behövdes för att få till en smarrig hamburgare. Vid denna tidpunkt var Martin och jag lite trötta och det kändes väldigt skönt när vi upptäckte att allt i påsen var preppat. När det var dags att göra exempelvis hamburgerdressingen så var det bara att leta rätt på de i förhand uppmätta ingredienserna och blanda ihop. Lyxigt!

Efter maten var det dags att följa med några djurskötare på matningsexpedition i skymningen. Detta var en helt fantastisk upplevelse! Bara att få gå runt, typ ensam i parken, var helt underbart. Att sen få ha med sig egna experter som kunde berätta om djuren var både lärorikt och intressant. Men bäst, om jag frågar barnen, var att de fick hjälpa till att mata djuren.

Kvällen avslutades sen med lite mys. Vi grillade marshmallows och njöt. Några i personalen spelade och sjöng kring lägerelden, det poppades popcorn, barnen lekte och hittade nya kompisar och ja, det var helt enkelt så jäkla mysigt!

När det sen var dags att sova så kröp vi ner i våra sovsäckar och lyssnade till parkens djur. I efterhand fick vi höra att det var rävarnas skall, blandat med lite varg som vi hörde. Och så lite sus från träden mixat med smådjurens prasslade bland löven.

Flera vänner har frågar hur det gick för oss att sova på liggunderlag osv. Det gick bra, jag tror att de här madrasserna kan kallas för delux när det kommer till camping!

Vid 7-tiden vaknade jag av fågelsång och soft musik. Barnen sov som stockar. Att kliva ut på vår lilla altan och mötas av naturen, och synen av att folk dukade fram frukost i baslägret, gjorde att allt bara kändes toppen. Lite som det bästa i två världar. Hotell möter vildmarkscamping.

Efter frukosten väntade ännu en matningsexpedition. Björnarna skulle få sin frukost. Precis som kvällen innan så var denna stund otroligt minnesvärd. Det kändes liksom riktigt hur barnen sparade in upplevelserna på minneskontot. Och det är ju liksom lite det som är målet med upplevelser.

Efter lite fix så packade vi sen ihop oss och checkade ut. Eftersom vi hade lite andra planer så tog vi oss bara en snabbrunda i parken innan vi körde hem.

Och på tal om minnen. Vi kom faktisk hem med en familjebild. Tack till dig björnskötaren! Och tack till er Skånes djurpark, det känns verkligen som att djuren har det så himla bra hos er! Och vi hade det verkligen bra hos er… <3

En reaktion på ”En natt i djurparken

 1. Hej Malin och familjen!
  Vad fint att se er, läsa om era upplevelser i parken.
  Vi var där nu, bara någon vecka sedan, lika fin upplevelse! Lite magiskt och väldigt privilegium att få vara själv, med familjen, djurskötarna och de jättetrevliga ungdomarna som jobbar med Camp, somtog så väl hand om oss alla!
  Kan tänkas att vi gör om upplevelsen om ett år?😉👍🦌🐏🦔🐾
  Ha det fint i det vackra höstvädret!
  Kram!
  Janina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s