En allergisk chock.

När jag filtrat bilderna på mig själv så ser det ut lite som en kikar på månen en klar natt. I verkligheten är de mörka fläckarna röda och kliar något så fruktansvärt!

Igår när jag vaknade så kände jag att jag hade nässelutslag på rumpan. I vanlig ordning när jag känner av det så tog jag en allergitablett. Men det fortsatte under dagen och mot eftermiddagen hade jag nässelfeber över rumpa, knä, fötter och ärmhålor, underarmar och händer. Inget konstigt det heller för min del.

Men så vaknade jag vid midnatt och då kliade det sjukt mycket på mina öron. Jag gick på toaletten och när jag tittade mig i spegeln så såg jag inte klok ut! Överläppen hade svullnat REJÄLT! 

Jag vet inte riktigt varför jag får nässelutslag, jag har haft det sen jag var liten och har lite vant mig klådan och smärtan. Ibland får jag det när jag är ute, vilket jag fick på jobbet nu i veckan.

Dock håller det sig alltid under halsen så detta kändes lite allvarligare och jag fick leta fram lite Betapred, som visade sig vara gammal… Efter en timmes kö kommer jag till ett skämt till sköterska på 1177. Hon kunde omöjlighet svara på om tabletterna var för gamla, ”Det är som med gammal mjölk, ingen vet exakt när den blir sur!”. När jag frågade om jag skulle ta dem sålänge så visste hen inte riktigt ”Men jag hade inte gjort det själv!”. Det känns ju tryggt att veta. På min tredje fråga, vad hen tyckte att jag skulle göra så fick jag i varje fall reda på att hen själv skulle åkt in. Tack, då vet jag liksom.

Och jag fick tillbringa natten under övervakning. Lågt blodtryck och en kraftig allergiskt reaktion – på något? 

Nu har jag fått ett gäng medikament och är hemma. Men det kliar som aldrig förr och nya utslag ploppar upp… 

Gaaaaaah! :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s