midnight black

Nu har Linné åkt i sin nya bilstol, en iZi Modular RF i-Size, i dryga tre veckor och jag tänkte att jag skulle skriva lite om hur vi upplever stolen eftersom ganska många av er frågat om vi är nöjda. Och det är vi!

besafe izi modular rf i-size

Tidigare hade Linné en iZi Kid X1 i-Size (numera uppdaterad till X2) och den är precis som Modular både godkänd enligt i-Size och Plustest. En skillnad, och förbättring, rent säkerhetsmässigt på Modular är det nya sidokrocksskyddet SIP+, som är ett energiabsorberande material som minskar avståndet till bildörren, vilket ytterligare ökar säkerheten för barnet. Detta hade vi inte på X1:an.

sip+

När det kommer till monteringen så upplever jag det betydligt mycket smidigare med Modular. Främst på grund av att stolen är tvådelad. Monteringen av basen är enkel, man lägger den på sätet, klickar i ISO-fix armarna och trycker därefter in hela basen mot bilens säte. När det är gjort fäller man ner stödbenet och vips är det klart! Stolsdelen klickas i och av på ungefär samma vis som ett babyskydd.

Men det som vi uppskattar mest med iZi Modular RF i-Size är att den tar mindre plats i bilen! Plats är alltid ett dilemma och fokus ligger alltid på barnen, men om man kan välja att få större plats till sig själv utan att tumma på säkerheten så är det ju superbra, eller hur! X1:an lutades ut i vinkel och ju större lutning man hade på den desto mer plats tog den. Modular är uppbyggd på ett annat sätt, stolen lutning regleras genom att den justeras i basen, vilket gör att stolen alltid tar lika mycket plats.

När det kommer till platsen för Linné i stolen så upplevde jag stolen som väldigt nätt när jag först såg den. Men det är nog bara resultatet av ett gott designarbete för Lennon kunde nämligen sitta i den utan större konstigheter!

besafe modular
En som sover gott…

Tidigare har vi haft enfärgade bilbarnstolar i svart och grått men denna gången föll valet på den nya designen Midnight black. Precis som namnet avsöljar så är stolen svart, men med ett inslag av blått. När ljuset står på stolen så känns det svarta lite som en stjärnhimmel, sådär mörkt-mörkt blå. Det känns både klassiskt och tidlöst, Martin tycker att det ser snyggt ut i bilen och jag tycker att det känns kul med en liten extra twist på nyansen.

Modular kommer i sex olika färger och de finns att se i BeSafes sprillans nya Lookbook!

~Midnight black ~

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s