4 snygga barntallrikar

Att köpa barnservis är lite som att ta steget in i en mindre djungel. Det finns verkligen hur mycket fint som helst att välja mellan. Av rent praktiska och hållbara skäl så är de flesta serviser tillverkade i plast eller melamin.

En sak som då är väldigt viktig att kolla är om servisen är fri från BPA*.

Jag tänkte visa fyra av barnens favoritserviser. Men en viss betoning på barnens [läs Lennon] måste nog tilläggas. Samtliga är tillverkade i BPA-fri melanin. 

1. Designletters -Arne Jabobsens klassiska typografi från 1937 finns att få i allt inför matsituationen. En snygg och stilren servis.

designletters servis

2. Tulipop Miss Maddy – Urgullig tallrik som är prydd med den lilla isländska figuren Miss Maddy. Tillhör en serie med många olika artiklar.tulipop plate

3. Lilys Island – Servisen nr.1 till alla korvtokiga ungar. Dessutom min favorit eftersom tallriken står otroligt stabilt. Finns med flera olika motiv. Nytt svenskt företag som jag spått göra succé.
lilys island servis

 4. Tulipop Fred – En riktigt cool tallrik om du frågar min femåring. Inget favorit rent motivmässigt hos mig, men sen är det ju inte heller jag som ska använda den. Ingår i en serie med många artiklar. tulipop

*Bisfenol A, eller BPA som det förkortas med är ett ämne som används i vissa platssorter. Tester har visat att BPA verkar hormonstörande redan vid låga doser och vid tester på djur såg forskarna störningar både i fortplantning och hjärnans utveckling, en ökad känslighet för bröstcanser och fetma.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s