våra filemon kid favoriter

Några av Lennon och Linnés favoritkläder just nu kommer ifrån svenska Filemon Kid. Härliga lekvänliga kläder i mjuka färger och med söta prints. Och med söta prints menar jag inte barnsliga gulli-gullmönster. Nu i vår är det tvättbjörnar, bältdjur och luftballonger som gäller!

filemon kid

 

Alla Filemons kläder är tillverkade i GOTS-certifierad, ekologisk bomull. Att något är GOTS-certifierat innebär att det inte förekommit några som helst gifter i produktionen. Detta är något som jag som förälder tänker allt mer på. Jag vill inte att mina barn ska ha giftiga kläder på sig. Det låter så självklart när man skriver det, men när man väl står i en affär och kärar ner sig i något klädesplagg så glömmer jag lätt det.

Det är inte bara så att kläderna är tillverkade med den hållbara utvecklingen i åtanke. Kläderna från de olika säsongerna passar även fint tillsammans vilket jag gillar. Att kunna matcha höstens kläder men några nya plagg från vårkollektionen gör att gammalt känns lite som nytt igen.

filemon kid racoon

 

Och såhär i början av mars så har jag börjat att bygga på barnens sommargarderob. Det gäller ju att vara ute i tid, för oavsett vilken storlek mina barn har så tar alltid just deras storlekar slut först. Väldigt märkligt. Detta set ligger i varje fall och väntar på Lennon. Kanske borde det införskaffas matchande lillebrorsshorts…

filemonkid shorts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s