Det här är ingen matblogg…

…men ibland lyckas till och med jag och då tycker jag det passar sig att jag tipsar vidare. För om jag säger så här. Kan jag – kan ALLA!

Och då undrar ni ju såklart vad jag ska tipsa om. Det är faktiskt inte bara en sak, utan två!

För ett litet tag sen (här kan du läsa om detta) skrev jag om hur vi under hösten ska försöka införa en köttfri dag och en dag med fisk. Igår lagade jag vår första vegetariska middag. Ja, faktiska veganska om vi nu ska vara noga. Det blev ”Pasta Rosso” ur boken ”Mera Vego”. En pastarätt bestående av tomat, morot, lök och svamp. Och vet ni – det var gott! Familjen jublade!

20140817-210425-75865971.jpg
En följare till mig på Instagram undrade om det verkligen stämde att jag aldrig lagat mat utan kött tidigare. Och det har jag ju såklart gjort. Ibland har vi värmt en burk pastasås och till jul kokar jag tomtegröt. Men det är nog allt. Typ.

Så mitt första söndagstips är alltså att investera i denna kokbok. Mitt andra tips är helt gratis och är ett recept på en busenkel paj som alla kan slänga ihop på fem minuter!

Malins snabba (och mjölkfria) smulpaj
Sätt ugnen på 200-225c
– Tvätta och klyfta fyra frukter och lägg dem i en ugnsform
– Blanda 2dl mjöl, 2dl socker och 1dl Milda Culinesse i en bunke
– Pudra lite kanel och ingefära över frukten
– Smula degen jämt över frukten
– Vips in i ugnen tills pajen fått fin färg

– N J U T

20140817-211729-76649083.jpg
Idag hade jag i två persikor och två äpplen. Men du kan ha vad som. Rabarber/persika/äpple är min favorit!

4 reaktioner på ”Det här är ingen matblogg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s