De där danskarna…

…är otroligt duktiga på att göra kakor. Men. Ja, det finns faktiskt ett men. Tyvärr!

20120816-211718.jpg

20120816-211740.jpg
Av bokutbudet att döma så har de inte kommit längre än Sverige om jag tittar ut genom mina genusglasögon.

Höll på att sätta detta inlägg under kategorin Boktips! men det hade ju blivit helt fel. För jag uppmanar bojkott av såväl danska som svenska könsstereotypa pysselböcker. För vem har rätt att bestämma att en flicka ska gilla rosa och glittrigt lull-lull. Vem har rätt att bestämma över vad ett barn ska gilla? Vem har rätt att bestämma att Lennon ska gilla blått och bilar?

Nu tokgillar Lennon bilar. Tro inte att han inte får det. För han får gilla precis vad han vill. Han får vara precis hur han vill. Han får älska glitter och rosa fluff. Faktiskt precis lika mycket som racerbilar och läskiga djur.

Vad spelar det för roll?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s