Playmobil 1-2-3

När Lennon fyllde ett år fick han en motorcykel och ett flygplan från Playmobil 1-2-3 av sin faster Maria och hennes man. De två leksakerna, framförallt motorcykeln, har varit storfavoriter.  När det var dags med julklappar föll det sig därför naturlig att Lennon önskade sig fler sådana leksaker. Det visade sig bli riktigt lyckat. Lennon älskar att leka med huset som vi gav honom. Gubbarna, eller ”mamma”, ”pappa” och ”bebbe” som han säger, lagar mat, hoppar i sängen (följs av ett långt ”Fyyyyy!”) och går i trappan. Det är intressant att se hur han utvecklas i sin egen rollek. Hur han hittar på bus med dem. Tillrättavisar dem. Skrattar åt dem.

Något Martin och jag funderar en del på är var de traditionella könsrollerna kommer ifrån. Alla figurer med ett kvinnligt utseende är nämligen mammor och de med ett manligt är pappor. Vi har verkligen försökt att inte befästa några traditionella könsmönster. Men var kommer de ifrån? Han är inte ens två år!

Playmobil 1-2-3 är större och ”rundare” än vanligt Playmo och har dessutom inga små detaljer som kan stoppas i munnen. Jättefint och jätteroligt! Tyvärr är det svårt att få tag i. Men jag letade rätt på en kanonsida i julas. Överlägset billigast! Och håll utkik, ibland har de 15 % på alla leksaker! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s