Favoriter

Lennon har en favorit. Alfons Åberg. Alfons är så poppis att han får sitta på favorithyllan. Där får bara de mest omtyckta och betydelsefulla en plats. Vissa platser är permanenta. En sån plats har den virkade elefanten. Den symboliserar starten på allt det underbara vi har just nu och har en alldeles egen historia att berätta.

Tisdagen den 13/4-10 hade vi gått en vecka över tiden. På övertidskontrollen uppmande barnmorskan oss att göra saker. Det såg inte ut som att Grynet var redo att komma ut de närmsta dagarna. Torsdagen den 15/4 åkte vi till Lund. Första stoppet var favoritbutiken Miljögården. Det visade sig även bli sista stoppet. Väl inne i affären gick fostervattnet. Där stod vi. Spända, nervösa och förvirrade. Mitt i vår favoritbutik. Som ett minne köpte vi elefanten till vårt Gryn. En fin elefant till finaste barnet.

Gummigiraffen har Lennon ärvt av mig. Den heter Sophie. Den bästa leksaken hans första levnadsår. Så omtyckt att den är söndergnagd. Den klarade bara två generationers gnagande. Men den stannar, nött och stött får den stå där. Giraffer blev också lite av en favorit. Mjukisen har Lennon fått av farmor och farfar. Den lilla gubben från Sony Angel är min favorit. Jag skulle kunna ha en hel hylla med dessa bedårande små figurer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s