Hållbara barnbyxor

Den senaste tiden tycker jag att barnen förbrukat byxor på löpande band. Vilket känns mindre roligt. Små hål lagas såklart men jag gillar faktiskt inte lagade kläder. Jag vet, det är tramsigt…

Även om vi köper kläder som har diverse miljömärkningar så blir det inte direkt miljömässigt hållbart att kassera dessa efter ett par användningstillfällen. Kläder ska hålla länge och helst kunna användas av flera barn. Om och om igen liksom.

När jag såg att det svenska företaget Ossoami sökte testfamiljer till sina byxor så skickade jag ett mail till dem. Och höll mina tummar.

Och vet ni, Lennon och Linné hade turen att bli små testpersoner!

I det första paketet som kom från Ossoami låg två par av deras mjukisbyxor. Jag vet, visst är det svårt att tro att brallorna ovan är i mjukistyg? Men det är de.

Mjukisbyxorna är tillverkade i denimlook och ser alltså ut precis som jeans men de är mjuka som mjukisar! Bästa kombon om du frågar mina barn!

Det som jag uppskattar mest, och som barnen inte lagt märke till, är att framsidan av benen har ett parti av Condura denim. Condura är femton gånger slitstarkare än vanlig denim, hur grymt är inte det?

Linné fick ett par blå Enyi, ett par puffbyxor med muddar nere vid fötterna. Hans allra första jeans, som inte alls är jeans. Men vad gör det, han känner sig riktigt cool som han säger.

Lennon valde ett par svarta byxor, Vinur. Denna modell är mer rak fast med lite avsmalnande ben nedtill. Upptill är det resår till Lennons stora förtjusning – bara att dra upp och ned!

Tydligen är de bra klätterbyxor. Mjuka, snabba och klättervänliga. Kan det bli bättre?

Är du sugen på att testa ett par byxor från Ossoami så kan jag tipsa om att du får 150kr, som tack, om du deltar i deras kundundersökning och svarar på sju frågor om barnkläder. Med den rabatten får du ett par riktigt grymma byxor till ett riktigt bra pris!

Klicka HÄR för att delta.


Inlägget är skrivet i samarbete med Ossoami.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s