Gör det säkra – säkrare!

Flera gånger under sommaren har jag uppmärksammat att personer på Facebook undrat över ”den där plastbiten” som sitter på några av BeSafes båkåtvända bilstolar. I flera av svaren har jag läst att ”det är en onödig grej” eller att personerna i fråga aldrig skulle lagt pengar på det tillbehöret och så vidare.

”Plastbiten” som du ser ovan är en väldigt finurlig innovation som heter SIP+. SIP+ (Side Impact Protection+) är alltså ett extra sidokollisionsskydd som gör stor skillnad vid en sidokrock. Denna ”plastbit” är utvecklad för att absorbera krafterna vid en sidokrock och därigenom minskas belastningen på barnets nacke och huvud! En sån tillsynes enkel liten grej som SIP+ kan alltså reducera kraften med minst 20 % vid en sidokrock.

Är det värt de 199 kronorna som en SIP+ kostar? (Prisuppift från PriceRunner)

Jag kan inte förstå hur en endaste människa kan svara annat än JA! på ovanstående fråga! Jag förmodar att de som svarar – Nej! – inte vet vad de svarar på. För varför inte uppmuntra ett säkrare bilåkande? Det finns ju inte en vettigt anledning och förklaring till det i min värld. Jag önskar att alla barn hade samma möjlighet att åka lika säkert som mina egna.

Linné sitter i en iZi Modular RF i-Size och på denna modell ingår SIP+. Det är även ett standardtillbehör på BeSafes andra i-Sizegodkända stolar såsom iZi Kid X2 i-Size och babyskyddet iZi Go Modular i-Size. Har du en annan modell så passar SIP+ även till BeSafes modeller iZi Plus och iZi Kid.

HÄR och HÄR kan du läsa mer om SIP+.


Inlägget har jag som ambassadör skrivit i samarbete med BeSafe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s