Mini Rodini aw17

Den tredje augusti smäller det! Då släpper nämligen Mini Rodini sitt första släpp av höstkollektionen Darling Britain!

Kollektionen är inspirerad av den brittiska landsbygden och små hemliga trädgårdar. Det kommer print med blommor i form av rosor och små söta klockor. Djur som rävar, kaniner, hundar och fladdermöss men även små sköra fjärilar.

När jag såg kollektionen i vintras så sa det inte klick. De plagg som känns mest intressanta för vår del är de enfärgade – och det kommer riktigt snygga färger på bland annat byxorna! Annars är blåklockorna och fjärilarna väldigt vackra och de kommer nog bli riktiga storsäljare om du frågar mig. Men sen vet jag hur det är, print som växer på en, "fula" print som helt plötsligt blir favoriter… Phju, jag blir nästan svettig av bara tanken! Är det samma för dig, brukar du också ändra dig och helt plötsligt gilla typ allt?

Hundarna har jag kallat för "röda pølse hundar" sen jag såg dem. I stort tryck/applikation känns de som Polarn och Pyret a' 2010 men i den lilla "all over varianten" är de gulliga och känns som ett måste till en korv- och hundälskandes Linné!

Även om detta inte är min favoritkollektion så finns det många fina plagg. Det är ganska skönt att inte "villhöva" för mycket faktiskt, för barnen behöver inte oändligt med kläder. Det är framförallt Lennon som behöver kläder och det fina med att köpa till honom är ju att Linné sen ärver samtliga plagg.

På tal om klädmängder och ärveplagg så måste det ju nämnas att hela 97 % av kollektion är tillverkade i material med ett hållbarhetstänk. Det handlar inte bara om ekologisk- och GOTS-certifierad bomull och ull utan även om återanvänd polyester, Modal och Tencel. Bra jobbat Mini Rodini!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s