Expedition UPP!

Igår var jag och barnen på invigningen av Skånes Djurparks ny attraktion ”Expedition UPP!”

Precis som namnet avslöjar så är Expedition UPP! en aktivitet högt upp, faktiskt upp till nio meter över marken! Tack vare 350 meter med 28 olika hängbroar och utkikstorn så kan man nu gå runt och uppleva naturen och djuren ovanifrån vilket var helt fantastiskt!

Linné, som är tre år, var tillräckligt lång för att få gå upp till hängbroarna men har du en liten knatte så har jag några råd. Banan delar sig i två efter en bit, den ena vägen leder till vargarna och den andra till sälarna. Vägen till vargarna var lite av en utmaning för både balans och motorik och den var egentligen på tok för svår för Linné. Men han är ju tuff och envis så han kämpade sig igenom banan.

Jag kan säga som så att jag är väldigt glad för att jag hade ryggsäcken på honom så jag kunde hålla honom och på så vis hjälpa honom med balansen.

Väl vid vargtornet fanns en ”nödutgång” som vi faktiskt nyttjade då jag kände att Linné nog inte kom att orka gå tillbaka till mittentornet för att därefter fortsätta vidare till sältornet.

Linné rastade istället sin morbror på en lekplats och jag och Lennon fortsatte äventyret uppe bland trädtopparna!

Vägen till sälarna var betydligt enklare och i efterhand skulle jag valt det hållet för Linnés del. Dock tror jag det är bra att ha något att hålla i på de yngsta barnen, på sina ställen är broarna ganska lutade och det blir ju svårare för minimänniskor med små fötter och korta ben.

Utkikstornet vid sälarna.

Här ovan ser ni en hängbro på ”varghållet”. Just denna var förhållandevis enkel men jag tror ni förstår utmaningen för en treåring.

Efter att vi traskat runt och kikat uppe bland trädtopparna så tog vi en runda nere på marken. Rävarna och lodjuren blev favoriter!

Sen ifjol finns det också ett Fåret Shaun land där man bland annat kan få ”köra” traktor. Väldigt poppis hos Linné!

Men det som faktiskt båda barnen uppskattade mest var alla fina lekplatser! Denna hade de kunnat leka på hur länge som helst! Lennon tränade armgång och andra lite mer fysiskt krävande delar av lekplatsen och Linné…

…han gosade med och uppskattade alla detaljer.

Han är verkligen tokig i kaniner! På bilden nedan försöker han locka ut kaninerna ur boen genom att göra små kaninljud. Så himla gulligt!

Och denna sista bilden summerar dagen ganska så bra. En dag med massor av rolig lek, söta djur och spännande hängbroar gör en trött. Så trött att en inte klarar av att hålla sig vaken mellan lodjuren och älgarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s