Vår nya Yoyo+.

Som några av er kanske har sett så på Instagram så har vi blivit med ny vagn. Vår Brio Go och Brio Sitty har blivit ersatta med en BABYZEN YOYO+. Vi har varit väldigt nöjda med våra vagnar men anledningarna till varför vi behövde en ny vagn är flera.

Först och främst började vi leta efter en ny vagn då vi behöver en som tar mindre plats. Vår Audi börjar bli till åren och då vi inte riktigt vet vad vi vill ha för en bil så ska vi köpa Martins föräldrars Golf som mellanbil. Och som ni förstår så är det lite storleksskillnad på en Audi A4 och en Golf.

Sen ville vi ha en vagn som är smidig att resa med. Min bror och hans familj bor i Stockholm och att resa utan vagn är inget alternativ än så länge, att checka in en vagn på flyget är mindre kul eftersom man inte vet hur den klarar sig… Att resa med tåg är helt uteslutet eftersom Lennon blir rejält åksjuk.

Och med detta i tanken så började jag mitt sökande på den perfekta vagnen.

Och den som söker finner!

Jag hittade allt vi önskade i BABYZEN YOYO+. Titta bara hur smidigt den är när den är hopfälld! YOYO+ är så liten att den fungerar att ta med som handbagage på flyget och eftersom den bara väger 6kg så kan man utan problem bära den på axeln.

En sak ni kanske inte vet om mig är att jag jobbat extra många år i en barnvagnsaffär, och att montera ihop vagnar kan vara mindre roligt. Instruktionsböckerna kan vara otydliga och delarna som ska sättas ihop eller kläs med tyg kan testa tålamodet rejält. Med den erfarenheten i bakhuvudet så måste jag erkänna att jag kände mig lite smått nervös över att montera YOYO+, de mest hopfällbara vagnarna brukar nämligen vara de krångligaste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så här levererades YOYO+. Chassi, textil, två sufflettbågar och ryggstöd.

Efter att ha fällt upp vagnen så skulle ryggstödet på plats. Det var inga som helst konstigheter. På den vänstra sidan satte man in en ”pigg” i ett hål och på den högra sidan skulle den röda ”piggen” (som ni ner på bilden) tryckas in. Jag är svag i händerna så Martin tryckte in den åt mig.

Därefter skulle tyget, eller själva sitsen, sättas på. Första steget var att föra ner ett fäste på vardera sida (bild 1) handtaget. Därefter skulle man sätta fast och drå åt några kardborre fästen (bild 2 och 3).  Sen var själva sitsen moterad. Och ja, det var precis så enkelt som det låter!

Montering av sits, bild 1.
Montering av sits, bild 2.
Montering av sits, bild 3.

Efter att sitsen var monterad så skulle klädseln sättas på. Klädseln består av sufflettyg och sittdyna. Det var inga konstigheter med att sätta på dynan, det var bara att dra igenom selen och dra ner en gummibandsögla under själva sitsen (se bild).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sist var det dags för suffletten som bestod av tre delar: två sufflettbågar och ett tyg. Bågarna fördes enkelt in i två kanaler i sufflettyget och därefter fördes ändarna ner i hållaren på chassit och slutligen drogs en ögla ner och runt sufflettfästet.

Suffletttyget fästes även enkelt med kardborrefästen baktill på sitsen rygg .

Och Voila!

Fem minuter senare så var vagnen färdigmonterad. Visst är den snygg!

Vi valde ett vitt chassi med svart klädsel. Att välja färg är alltid svårt och jag velade länge mellan grå och svart klädsel men det blev svart som alltid. Dock kan man ju köpa till extra klädslar så ångrar jag mig, är det inte värre än att köpa ett nytt klädselpaket.

Efter tips från min svägerska så beställde vi vår YOYO+ från BIGBABY, de har nämligen en prisgaranti, så billigare kunde det faktiskt inte bli! Ett tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s