Mjukbäddad säng

Att bädda rent på helgen känns lite som en lyx. Visst är det alldeles extra härlig att krypa ner och vakna upp i nytvättade lakan.

Sen ett par år tillbaka så har vi haft linnelakan, men Martin har faktiskt aldrig riktigt gillat dem. Så nu när de bokstavligt talat började att bli sönderslitna så slog jag till på ett par ljuvliga bomullslakan.

Adela, som detta påslakanset heter tillhör Ellos Conscious Choice-sortiment. Färgen är mjukt grå och bomullstyget är helt ljuvligt mjukt.

Egentligen är jag ingen spets-älskare men den här föll mig i smaken. Lite extra fint är det att spetsen går längst med långsidorna på påslakanet.

Dessa bäddset är tillverkade av 100% bomull. Bomullen är inte ekologisk men Oeko-Tex certifierad vilket innebär att det inte innehåller några hälsofarliga kemikalier.

Jag brukar att försöka välja ekologisk bomull, men jag har insett att en hållbar odling och produktion handlar om långt mer än bara ekologiska fibrer. Det är viktigt att vi visar hänsyn både till miljö och människor!

Ellos har i denna kollektionen samarbetat med Better Cotton Initiative, BCI, som är en global organisation som arbetar med att utbilda bomullsodlare. Det handlar bland annat om att effektivisera vattenanvändning och minimera bekämpningsmedel samtidigt som odlarna ska öka sina skördar. BCI möjliggör även förbättrade sociala-, ekonomiska- och miljömässiga villkor för bönderna.

Är du sugen på att handla hos Ellos så får du just nu 30% rabatt på en valfri* vara om du anger koden 345403 i kassan (gäller ej varumärken). Klicka HÄR så kommer du direkt till påslakansetet.

Detta inlägget innehåller adlinks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s