Enkelheten med Modular.

Nu har vi, eller framförallt Linné, testat bilstolen iZi Modular RF i-Size i ungefär ett halvår. Och jag kan säga som så att vi alla är väldigt nöjda!

I detta inlägg kommer jag inte skriva något om säkerheten kring stolen. Eller jo, jag måste ju klämma in att den faktiskt fick toppbetyg i det senaste ADAC & Stiftung Warentest, som är det största bilstolstestet i Europa. Det känns såklart väldigt skönt och tryggt i mammahjärtat!

Men jag ska för en stund bortse från det viktigaste med bilstolen och fokusera lite på vad det är som gör att vi är så nöjda. För säkerheten hoppas jag innerligt att vi slipper att testa i verkliga livet!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Först och främst så är vi nöjda för att Linné är nöjd. Han älskar sin stol och klättrar själv upp och sätter sig till rätta. Tack vare bältesmagneterna så kan han själv sticka armarna ”in i bältet” och kvar för oss återstår bara att knäppa och spänna bältet.

Väl i stolen sitter Linné uppenbarligen väldigt bekvämt. Och när jag tittar på honom i stolen så tycker till och med jag att det ser riktigt skönt och ombonat ut. Tack vare lutningsläget och det rejäla huvudskyddet så sitter han bra även när han sover. Och sova är något han lätt gör i stolen.

Tack vara konceptet med en stol med bas så är det även extremt enkelt att flytta stolen. Vi flyttar bara stolen en- till två gånger i månaden så vi har bara en bas. Men om man exempelvis har två bilar eller mor- och farföräldrar som ofta kör med barnet så kan man köpa till en extra bas. Då klickar man bara ur stolen ur bil ett, likt ett babyskydd, och klickar i bil två.

Men som jag skrev så kör vi på en bas. På bilderna ovan och under är stolen monterad i min mammas lilla Ford Focus. Det tog mig mindre än en minut tack vare ISO-fixmonteringen och det faktum att stolen är tvådelad.

Och här kommer vi till nästa punkt som får oss att älska stolen än mer. Den tar liten plats! Trots Ford Focus nätta storlek så får jag som är 1,71 cm plats i framsätet. Min bror som nyss fått barn har en i deras lilla Polo och även där kan en vuxen få plats framför/bakom stolen.

Här kan du läsa lite mer om Modularkonceptet och dess flexibilitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s