att välja bilbarnstol

besafe
Denna röda kallufs tillhör vårt lilla allt. Vår Linné. Och det är precis detta jag ser när jag vrider mig bakåt i bilen, och det gör mig varm om hjärtat!

Varje dag sätter vi det viktigast vi har i en bil, och för varje gång vi gör det så finns det en potentiell risk för att vi ska råka ut för en olycka. Tyvärr kan vi inte förutse olyckor, men vi kan alla göra vårt för att förhindra dem. Som förälder är det mitt ansvar att se till att mitt barn färdas så säkert som möjligt i trafiken. Att köra på ett tryggt sätt och se till att mina barn sitter säkert i bilstolar är egentligen det som jag kan göra.

Under påskledigheten hade vi besök av min bror och hans fru. De väntar sitt första barn, och håller just nu på att bestämma sig för vilken bilstol de ska köpa. Man kan väl säga att de befann sig i bilstols- och barnvagnsdjungeln…

Precis som vilket syskon som helst så tipsade jag om den bilstolen som jag själv upplever som bäst och det är stolen som Linné har nu, en iZi Modular RF i-Size. Vi är inne på Linnés fjärde bilbarnstol och jag kan ärligt säga att jag älskar denna stolen! Det finns faktiskt bara en sak som Martin och jag tycker kan förbättras ytterligare och det är en bagatell – bältesmagneterna kunde varit något lite starkare.

isofix bas

Självklart menar jag inte att min bror ska sätta sin nyfödda bebis i en bilbarnstol för lite äldre barn. iZi Modular är nämligen ett 3 i 1 system som består av en bas, ett babyskydd och en bilstol. I min brors fall så är det ju självklart bas och babyskydd som gäller till en början. Men när bebisen väl växt till sig lite så ersätter man babyskyddet med en bakåtvänd stol, alltså den stol som Linné använder nu.

besafe izi modular rf i-size

Anledningen till varför jag rekommenderar iZi Modular är helt enkelt för att jag upplever hela konceptet som väldig genomtänkt och gediget! Jag känner mig trygg med stolen och Linné verkar uppenbarligen trivas väldigt väl i den.

Om vi bortser från grym design och komfort så har BeSafe inte tummat på säkerheten när de kommer till Modular. BÅDE babyskyddet OCH bilstolen är Plustestade och godkända enligt i-Size reglementet. Stolarna är även utrustade med det nya sidokollisionsskyddet SIP+. Modularstolarna är med andra ord testade och godkända enligt samtliga kriterier som idag finns på marknaden.

Jag har fått en del frågor om varför jag valt en stol som endast är godkänd upp till 105cm alternativt 18kg. Jag har även fått en del påhopp om varför jag rekommenderar en stol som enbart går till 18kg. Jag har dessutom fått flera kommentarer om att att stolen är liten och att Linné kommer att ha växt ur den om några månader osv. 

Jag skulle kunna ge många anledningar till varför jag valt denna stolen i stället för en bältesmonterad som räcker upp till 25kg. Men för att detta inte ska bli ett kilometer långt inlägg så håller jag mig till den mest avgörande punkten, och det viktigaste för mig är att Linné sitter bra NU! Vi kan vara med om en olycka imorgon, och då hjälper det inte att mitt barn sitter i en stor, luftig och rymlig stol som kanske är perfekt när han är 3-4 år eller kanske varar tills han är sex år. 

Och det här med att stolen är liten och trång…besafe modular evolutionbenutrymme izi modular

Lennon, som är sex år, väger 4kg ”för mycket” och är dryga 15cm ”för lång” för denna stolen men han sitter FANTASTISKT bra. Så nej, jag oroar mig inte över att Linné inte kommer att kunna sitta i denna åtminstone till han är fyra, fem år (enligt hans vikt/längdkurva).

Så är du på jakt efter ett babyskydd eller en bilstol så rekommenderar jag dig att åka och testa denna! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s