en ekologisk docka!

Dockorna från det svenska företaget Rubens Barn har varit favoriter här hemma sedan fem år tillbaka. Lennon och Linné fick båda varsin docka när de fyllde ett och de är väldigt omtyckta, både av barnen och oss vuxna.

I januari när jag besökte Formex så fick jag känna och klämma på deras nyhet, dockorna Rubens EcoBuds.

Rubens EcoBuds

EcoBuds är, som du kanske kan klura ut genom namnet, en docka där ”hud, hår och kläder” är tillverkade i supergosig och 100% ekologisk OCS-certifierad bomull. 

Fyllningen består av polyesterfiber, och just det pratade jag med Rubens Barn om på mässan. Anledningen att dessa dockor inte stoppats med exempelvis några ekologiska naturfibrer var att det inte höll i kvalité. De berättade att de testat sig fram med flera olika stoppningar men att dessa helt enkelt inte levde upp i mjukhet och kvalité. 

Och kvalité är just precis ett ord jag använder jag tipsar vänner om Rubens handsydda dockor. Lennon har som sagt haft sin docka i fem år. Den har blivit kramad, kastad, rullad, nerkladdad och så vidare. Vi har yttvättat, maskintvättat och torktumlat dockan och den ser lika ny och fin ut trots detta! Det är hållbart för mig! Och att samtliga ytmaterial är ekologiska på EcoBuds är ett bra steg både för våra små och miljön! 

Dockan levereras i en otroligt fin presentask som självklart är tillverkad av ptervunnen papp.

Rubens EcoBuds kommer till butikerna först i slutet av mars, men Linné har haft den otroliga glädjen att få testa, leka och gosa med en docka redan nu!

Linné var ivrig med att få sin docka som Kurragömma och Rubens Barn skickat.
 
Och Aspen är verkligen ljuvlig! 

  

Det finns fyra olika dockor att välja mellan.
 

Vad jag förstått så är efterfrågan väldigt stor på dessa dockor och det finns en risk att de säljer slut. Men hos Kurragömma går det att förboka dockorna!

De har även meddelat att du får en liten extra present i leveransen om du anger koden malinsroom i kassan! 

Klicka HÄR så kommer du direkt till dockorna och förbokningen! 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s