piggybank

För ett litet tag sedan fick Linné en present från Kurragömma på posten. Det var den sötaste lilla spargris man kan tänka sig. Alldeles rund och go och helt tillverkad i giftfria och ekologiska material. Den här lilla grisen är med andra ord fin på alla sätt och vis!

Jag tycker att den här spargrisen känns som en framtida klassiker, den enkla och stilrena designen kan liksom inte bli omodern och gå ur tiden tänker jag. Om tjugo år lär den här grisen vara precis lika fin som nu, och jag hoppas att jag då kan få se den någonstans i Linnés egna lilla hem.

ekologisk spargris

Spargrisen har fått sig ett eget litet hus ovanför sängen, men ibland tar vi ner för den lite lek. Till skillnad från porslinsgrisen som jag hade när jag var liten, så tål denna att lekas med!

Jag vet att jag skrivit om Plantoys förut, men eftersom det är ett fantastiskt företag som absolut ligger i framkant när det handlar om hållbar produktion så nämner jag det än en gång. Plantoys tillverkar sina leksaker från gamla gummiträd som inte längre kan användas för att utvinna gummi. Dessa dras upp med roten och sen tas allt tillvara i deras tillverkning av det egenuppfunna ”materialet” PlanWood. Bindmedlet som används organiskt, bläcket är soyabaserat och övrigt material som papper är återanvänt och återvinningsbart.

Grisen finns att få i tre olika färger: natur, svart och rosa. Självklart är färgerna giftfria och vattenbaserade.

Lennon blev såklart lite avundsjuk på Linnés spargris. Han har ju redan någon spargris men tyckte att denna var så fin och eftersom att jag tänker att denna gris blir en sak som får följa med dem hela livet så kommer vi nog att köpa en även till honom. 

Jag tänker också att grisen är en perfekt present till någon nyfödd, och/eller som dop- och födelsedagspresent. Det känns som en användbar minnesgrej som kan ge mycket glädje både åt de små och stora!

HÄR hittar du spargrisen.

 

2 reaktioner på ”piggybank

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s