iZi Modular RF i-Size

Idag har jag äntligen monterat in Linnés nya bilstol, en iZi Modular RF i-Size från BeSafe. iZi Modular är det senaste tillskottet i BeSafe-familjen, och det är faktiskt en nyhet på flera olika plan!

iZi Modular är ett helt nytt innovativt koncept som bygger på moduler, en ISOfix-bas och två bilbarnstolar. Eftersom Linné närmar sig två år så använder vi den bakåtvända bilstolen, iZi Modular RF i-Size, men det finns även ett babyskydd för de allra minsta små liven.

izi modular rf

Basen är väldigt enkel att montera, precis så enkel att inget kan gå fel! Jag tror att det tog mig max en minut, och jag behövde varken krypa runt i bilen och dra band, använda muskelstyrka, svettas och/eller oroa mig för att något ska ha blivit fel. För det måste typ vara en omöjlighet…

Allt man gör är att klicka i ISOfix-fästena, trycka basen mot bilsätet så att den blir stabil och fälla ner stödbenet. Känner man sig osäker så finns det tydliga indikatorer på basen att kika på – är de gröna och stödbenet inte piper så är allt korrekt!

När basen är monterad så klickar man bara på bilstolen. Otroligt smidigt!

i-size bas
besafe bilstol

Här testsitter Linné stolen och han var väldigt nöjd, till en början. När jag väl skulle börja justera höjden på bältet, testa om han satt bäst med eller utan den löstagbara sitt- och ryggkudden så tyckte han att det blev lite mindre roligt. Men det är viktigt att kolla att han sitter ultimat, en kudde mer eller mindre kan faktisk göra att han sitter dels sämre eller bättre både gällande komfort och säkerhet!

Här på bilden ovan så har han fortfarande de två kuddarna kvar, men det slutade med att de åkte av. Det är bara för mig att konstatera (och acceptera) att han inte längre räknas som en bebis…

sip+

iZi Modular RF i-Size är Plustestgodkänd vilket innebär att stolen genomgått och klarat världens tuffaste krocktest! Förutom det så är iZi Modular systemet även godkänt enligt det nya reglementet UN r-129, som i folkmun kallas i-Size och bland annat innebär att stolen genomgått både hårdare krav och tuffare krocktester. Exempelvis så har i-Size godkända bilbarnstolar ett förbättrat sidokollisionsskydd och Modularstolarna är utöver det även utrustade med ett Side Impact Protection + (SIP +) som gör att stolen överträffar de redan högt satta säkerhetskriterierna!

Jag känner mig verkligen trygg med denna stolen, den känns lika bra i verkliga livet som den är på pappret! Och som på grädde på moset så tar den liten plats i bilen, ger Linné gott om sittutrymme – och är snygg!

När vi testat stolen ett tag så återkommer jag med lite mer info om hur vi upplever den.

 

______________________________________________________

Vill du veta mer om i-Size så har jag tidigare skrivit lite om det HÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s