lego, lego, lego

Lennon älskar verkligen LEGO. Han sitter koncentrerat i timmar och bara bygger och bygger. Och vi tycker såklart att han är jätteduktig! Jag har väl inte riktigt blivit välsignad med förmågan att läsa och bygga efter en instruktion, men min blivande sexårig har tydligen fått den egenskapen. För honom är det lycka om instruktionsboken är avancerad och tjock!

Ett bra tag har han tjatat om LEGO Star Wars, men vi har inte riktigt varit överens. Jag tycker nämligen att det ser för våldsamt ut och ser inte riktigt syftet med att ge mitt barn leksaker där olika grupper av figurer ska utrota varandra, jag gillar inte den här grejjen med goda mot onda. Jag är inte på något sätt negativ mot Star Wars i sig, jag tycker mycket om filmerna och lekte själv med figurer när jag var liten. Men för en femåring tycker jag trots det att det känns mindre trevligt…

När jag frågat Lennon vad Star Wars är för något så har han ingen som helst aning. Det han svarar är att det är coolt, riiiktigt coolt! Och det förstår vi ju att det förmodligen kommer ifrån kompisar, för Star Wars är ju så otroligt populärt just nu.

En kväll när jag satt och reashoppade så kom Lennon och satte sig bredvid mig. Han undrade om det fanns något LEGO, och det gjorde det ju. I massor.

Han hittade såklart snabbt till Star Wars avdelningen och fastnade för den här byggsatsen, en Droid escape pod, och efter lite övervägande oss vuxna emellan så bestämde vi oss för att köpa denna till honom.

012009

Och gissa om han blev glad när vi överraskade med ett paket, han blev faktiskt så glad att ögonen tårades på honom! Vår fina unge.

På bilden ser ni själva Droid poden och robotfigurerna C-3PO och R2-D2, de bruna elaka monsterfigurerna intresserade honom inte det minsta och i Lennons lek förvandlades detta set till en satellit som hör ihop med hans rymdstation.

Martin och jag pratade såklart om detta innan vi bestämde oss för köp. Lennon leker typ aldrig krigs- eller våldslekar och när han gjort det har vi pratat om det. För det är inget vi tycker om. Och inte han heller för den delen.

Såhär i efterhand känns det lite som att jag kanske överanalyserar saker…

lego star wars

Hur tänker du kring det här med leksaker, väljer ni aktivt bort några prylar?

HÄR hittar du detta LEGO Star Wars set.

2 reaktioner på ”lego, lego, lego

 1. Vi har valt att inte köpa leksaksvapen till våra barn! Ser ingen som helst anledning, till att ungarna ska gå omkring o ”panga” på varandra.. :)
  Star wars vette tusan än,äldsta på 11 har inte visat något intresse. Så därför har de inte blivit till henne.
  O 3 åringen o likaså 1,5 åringen har vi heller inte köpt nå såna grejer till! Dom är ju fortfarande för små för o förstå vad det är liksom! ;-)

  Ha en fin kväll!

  1. Jag håller med dig! Lennon fick en bössa i trä en gång, han har haft den som oljekanna när han meckar med bilen! 😂

   Det är ju svårt att säga nej när de verkligen önskar sig något och pratar om det hela tiden. Sen han fick denna så är det inte direkt snack om Star Wars, så är kanske lite så att han bara vill vara som kompisarna… Och det är en helt annan sak att jobba vidare med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s