stockholm

Det blev inte mycket skrivit på bloggen under helgen om man säger som så. Lennon och jag har nämligen varit i Stockholm och precis som vanligt så bara flyger tiden förbi i raketfart, vips så var det söndag liksom.

Igår hade jag tänkt att jag skulle få en massa gjort under tågresan hem men det visade sig ganska så fort att Lennon inte mådde så bra av att åka x-2000 om man säger som så… Resan kändes ganska så lång och stundvis så dryg. Men jag måste säga att han var otroligt duktig, det är minsann inte lätt att vara dålig på ett tåg. I många, många timmar. 

Resan upp var inte heller den bästa. När vi, i väldigt god tid, skulle checka in så informerades vi om att vi var tvungna att åka med ett tidigare plan då vår fligt kom att ställas in. 10 min hade vi på oss, och stressen när de i högtalarna under säkerhetskontrollen efterlyser Lennon Löwall och Malin Svensson var total. Trodde jag. När det återstod fyra minuter och vi sprang mot gaten utbrister Lennon den förbjudna frasen – Mamma, jag är kissig! Ja, vad gör man liksom. Han måste ju få kissa… Men vi kom ombord i sista sekund! Phju! 

Väl på planet så fanns det ju inga platser för oss. Eller det fanns platser, i olika ändar av planet. Jag kände mig oerhört stressad av den situationen. Och Lennon såg väldigt förvirrad ut. När vi väl lyckades hitta så vi skulle kunna sitta så att vi i varje fall skulle kunna se på varandra så kommer det en pälsbeklädd dam och trycker sig fram och tar platsen som Lennon håller på och ska sätta sig på. Snällt försökte jag att informera henne om att ”barnet här bredvid höll på att sätta sig här” men det brydde inte hon sig om. Skitkärring!

Men på flyget fanns det några rara farbröder som hjälpte oss genom att byta platser. Vi hamnade bredvid varandra med gången emellan! Jag blev verkligen så tacksam över deras hjälpsamhet. Och uppriktigt förbannad på alla andra som bara ignorerade situationen. Att kvinnor visade sig vara de som var mest ointresserade är också något som förvånar mig. Jag tycker mig ha märkt detta förut, att det är männen som är hjälpsamma. Är det bara en slump eller är det så att kvinnor har mindre intresse av att hjälpa en annan kvinna med hennes barn?

  
Nåja, väl i Stockholm gick allt smidigt och bra. På fredagen besökte jag FORMEX tillsammans med Emily och på lördagen valde Lennon programmet. Men det får jag berätta mer om senare… 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s