me&i ss16

Hösten 2010 gick jag på mitt första me&i-party. Då var Lennon bara några månader gammal och det här med barnkläder kändes helt nytt. Jag minns att jag tänkte att jag tyckte att kläderna var ganska så dyra och först bestämde jag mig för att inte köpa något, men sen tänkte jag om och det slutade med att jag köpte ett set med mopsar designade av Cecilia Blankens och en 70-talsinspirerad plyschdress med hjärta. Jag kommer ihåg att jag skickade bilder på kläderna till Martin, så han kunde godkänna dem. Jag bad om råd om jag skulle köpa mopsarna eller dressen och fick till svar att köpa dem alla. Så det gjorde jag ju såklart! Och än idag är de favoriter som Linné flitigt använder!

Det jag inte uppmärksammade på mitt första party var anledningen till varför kläderna låg lite högre i pris än exempelvis de stora kedjorna. me&i:s kläder tillverkas i Europa och istället för minimilöner så har de som arbetar med produktionen levnadslöner vilket innebär att de kan försörja sig på sitt arbete. Kläderna är OEKO-TEX certifierade, vilket kort och gott innebär att kläderna inte innehåller några skadliga ämne som kan vara farliga för hud och hälsa. En del plagg, som mopsarna i detta fallet, är tillverkade av ekologisk bomull och för mig är detta värt några extra kronor!

En annan anledning till att jag faktiskt gått på me&i-party varje säsong sen 2010 – och faktiskt själv haft party de senaste åren – är att kvalitén är otroligt bra. Jag tror att jag har reklamerat ett eller två plagg under alla dessa år, och då kan jag tillägga att det varit efter en bra tids användning! Jag tvättar kläderna på 60c, badar dem i Vanish och torktumlar även en hel del. Och alla de plagg jag plockar fram till Linné sen Lennon var liten är verkligen otroligt fina!

I höstas kände jag inte så mycket för barnkollektionen som presenterades och det blev bara ett par plagg till barnen, men till mig själv hittade jag flera svarta basfavoriter. Det ena vägde upp det andra och det var ju bra rent ekonomiskt, haha.

Det ser lite annorlunda ut nu till våren. Det ser faktiskt helt fantastiskt ut! Jag tokgillar allt jag ser!

Eller vad sägs som denna vågrandiga zip-koftan! Oh my god! säger jag! 

Och detta då… Denna klänningen ska jag testa! Och farfarströjorna med små fåglar och träd blir det till att syskonmatcha med! 

Yogapantsen är ständiga favoriter här hemma. Och eftersom Lennon tagit ett rejält skutt på tillväxtkurvan så behövs allt i 110-116 bytas ut… Perfekt då att det kommer svarta! 

Nästa onsdag igen, den 27/1, är det säsongspremiär för me&i:s vårkollektion. I vanlig ordning ska jag duka fram fika till mina vänner och bekanta. Det har blivit lite av en tradition, en väldigt trevlig sådan!

Vill du kika på några fler sneak peeks så kolla in me&i:s Instagram HÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s