Filemon Kid ss16

filemonkid ss16

Ni som har följt mig ett tag vet att Filemon Kid är ett av mina absoluta favoritmärken när det kommer till barnkläder. Anledningarna till det är flera. För det första så tycker jag om utseendet på kläderna, jag gillar unisextänket, modellerna, färgerna och printen. Att kläderna sen är tillverkade av ekologiskt odlad och GOTS-certifierad bomull, att trycken är vattenbaserade och att företaget som helhet har som mål att efterlämna så små ekologiska fotavtryck som bara är möjligt i kombination med bra kvalité gör ju det hela ännu bättre!

För några dagar sedan överraskades jag, eller snarare Lennon och Linné, med ett stort paket. I paketet låg smakprov ut ss16 kollektionen. Och vet ni, jag blev så himla rörd att jag fick tårar i ögonen. Tack snälla Sara för den fina julklappen – både jag och barnen tokgillar kläderna!

filemonkid vårkollektion

Nu till våren- och sommarens kollektion så tänkte jag köra ett lite annorlunda upplägg på inlägget än vad jag vanligtvis brukar när jag visar upp bilder på kommande kollektioner. Anledningen till det är att jag kom på vad det är som ger Filemon Kid det där lilla extra.

055

I den här högen så ligger det plagg från våren -14, alltså kläder från fem säsonger. Och det är precis det som är Filemon Kid för mig – på något sätt så fungerar kläderna från de olika kollektionerna bra tillsammans! Och det tänket älskar jag.

Här ser ni ett par nya leggings med tvättbjörnar som släpps nu i januari, den vändbara sweatshirten kommer ifrån höstens kollektion och den vita t-shirten är sen ss15. Plagg från tre kollektioner som hålls samman med såväl print som färgskala.

raccoon

filemonkid fox

På bilden ovan ser ni tre plagg från ss15-kollektionen, en t-shirt med en singel räv och ett set med farfarströja och leggings med ett all over print. Uppe i höger hörna ser ni en prickig onesie från förra hösten. Olika print men matchande färgskala.

En del print lyfts ut, minimaliseras eller utvecklas till något nytt genom kollektionerna. Så var det med mönstret Stack Attack (aw14) som syns på mössan här. Björnen från det mönstret lyftes ut och sattes i det nya svartvita mönstret Up! (ss15 – kika på mössan uppe till vänster i klädhögen) för att sedan färgsättas till denna snygga sweatshirt (aw15). Björnen i sig finns inte med i våren- och sommarens kollektion men visst matchar det fint i färgerna med de nya Tapirleggingsen?

050

Men självklart tillförs det nya färger och print till kollektionerna. Jag är väldigt förtjust i de nya färgerna Aqua och Dawn Rose. Och Linné, vår lilla rödtott – han är så fin i den varma rosa färgen!

onesie filemon kid

Vill du spana in fler bilder från kollektionen som släpps den 21/1 så kan du se dem HÄR.

En reaktion på ”Filemon Kid ss16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s