en grodas liv – som leksak

När jag för ett tag sedan besökte butiken medvetenmini så fick Linné med sig ett pussel från PlanToys. Eller, jag vet inte riktigt om man egentligen ska kalla det för ett pussel, det är mer som en leksak i olika nivåer med en pusselfunktion.

  
Leksaken består av tre olika plattor och tre olika figurer. Plattorna symboliserar vatten och ett näckrosblad och figurerna symboliserar en grodas livscykel från ägg – yngel och fullt utvecklad groda. Beroende på hur många av plattorna man väljer att leka med förändras svårighetsgraden.

   
 Använder man den understa plattan så är den vändbar, ena sidan är som ett ”pluppussel” där det finns en försänkning där man kan sätta figurerna. På plattans andra sida är det mer fritt att bara leka med figurerna. Efterhand som man lägger på plattor så byggs alltså pusslet på höjden.

  
Linné har lekt jättemycket med sitt pussel och det är verkligen någon jag kan rekommendera till ett barn i ett- upp till två/tre års ålder. På förpackningen har jag för mig att det står 2+ men jag tycker absolut att det är något att ge till en ettåring. Det finns inga små delar och om man tänker på den som leksak och inte pussel så passar den perfekt.

Förutom att Linné tokgillar det av anledningen att det är rolig sysselsättning så gillar vi föräldrar det för att det är ett så himla bra val rent miljömässigt. PlanToys är ett företag som tycks tänka på allt, titta bara på deras ”hållbarhets väg” här på bilden nedan – otroligt bra! HÄR kan du läsa lite mer om PlanToys som företag.

plantoys

Och HÄR hittar du pusslet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s