gots-certifierade sockar

När det är dags att fylla på strumplådan så är det något som bara görs utan någon större tanke. Men precis som med kläderna så är det viktigt att kolla vad strumporna egentligen innehåller. För inte vill vi ju sätta på vara barn strumpor som kanske innehåller både det ena och det andra. Att hålla på och köpa kläder där man noga granskat ”innehållsförteckningen” är ju nästan lite meningslöst om man i sin tur sätter på barnet underkläder som innehåller lite vad som i kemikalieväg.

Av en slump så kom ja över enkla och enfärgade barnstrumpor som tillverkats av ekologisk-, OEKO-TEX– och GOTS– certifierad bomull. Ett 3-pack för 59kr. Det är ett fynd, både pengamässigt men viktigast av allt – en stor vint hälsomässigt!

strumpor barn

GOTS är en förkortning för Global Organic Textile Standard och är en internationell märkning som omfattar både ekologiska som sociala krav. En produkt som är märkt med GOTS har genomgått stränga regler och krav för kemikalieanvändning i allt från odling, tillverkning, arbetsmiljö och sociala rättigheter. Det får inte förekomma ett endaste hälsoskadligt ämne i den färdiga produkten och det är verkligen bra! Så borde det vara med allt.

OEKO-TEX i sin tur är en hälsomärkning som garanterar att slutprodukten inte orsakar allergiska besvär eller andra hälsoproblem. Produkter som är märkta med OEKO-TEX har genomgått  omfattande tester för att säkerställa att inga hälsofarliga kemikalier finns kvar i produkten.

ellos kids

För vem vill egentligen ha saker som innehåller gift? Eller köpa saker där tillverkningen släppt ut gift i naturen, eller gjort arbetarna sjuka? Ingen, eller hur!?

HÄR hittar du strumporna.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s