giftfri leklera

I ett par veckor har Lennon (och jag) testlekt med lekleran Bubber. Bubber skiljer sig en hel del från vanlig traditionell leklera, både när det kommer till ingredienser och konsistens.

Bubber består till största delen av sand, och det ger leran dess mjuka, lena och lite speciella konsistens. Förutom sand så består leran av ett hemligt bindmedel som är fritt från vatten och detta gör att leran inte kan torka. Visst låter det otroligt! Just den punkten var jag lite tveksam till men nu har det gått ungefär tre veckor och trots att leran legat framme så är konsistensen exakt den samma!

Som jag skrev så är konsistensen lite annorlunda, nästan som en blandning av vanlig leklera och sand. Fast betydligt mjukare och lenare. Och kladdfri. Ja, det är faktiskt väldigt svårt att beskriva konsistensen… Men den är härlig!

Och giftfri!

Och tillverkad i Sverige.

Med vanlig leklera så kan man trycka fast olika klumpar i varandra, men Bubber är mer en lera för skulptering. Man formar liksom leran utifrån en klump, istället för att forma separata bitar vilka man sen sätter samman. Detta gör att lera passar sig bättre för de lite äldre barnen. Lennon som är 5,5 år tycker att det är jättekul att forma fram olika monster. Linné som är 1,5 år trycker fascinerat ner fingrarna i lerklumpen och det verkar som att han tycker att det är väldigt spännande. Men leran är anpassad till femåringar, just av den anledningen att den kräver ett annat handlag än vanlig plastlera.

Du hittar leran hos medvetenmini.

3 reaktioner på ”giftfri leklera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s