detta är varför jag älskar Mini Rodini

Anledningarna till varför jag älskar barnklädesmärket Mini Rodini blir bara fler och fler. Om vi bortser från att de gör grymt snygga barnkläder för barn, alltså inte kläder för flickor eller pojkar, så har de ett miljötänk som är beundransvärt!

I höstens kollektion Mosquito! så är hela 97% av produkterna tillverkade i hållbara material, allt som kan vara ekologiskt är ekologiskt och 30% av kollektion är Fairtrade-certifierad. Men de nöjer sig aldrig! I år har Mini Rodini även startat upp ett projekt i Indien som ger de anställda levnadslöner istället för minimilöner och 20% av kollektionen tillverkas numera i den fabriken. Deras pappersprislappar tillverkas av återvunnet papper eller från papper som kommer ifrån certifierade hållbara skogsbruk.

Och nu idag skickade de även ut denna nyheten…

mini rodini plastpåsar

Plastpåsarna som finns runt plaggen är från och med denna säsong tillverkade i komposterbar plast! På fem år har plastpåsen förmultnat helt om den hamnar i naturen, jämförelsevis kan jag skriva att det tar 100 år för vanlig plast att göra detsamma…

Detta är viktiga saker att tänka på. För våra barn, vår natur och våra medmänniskor! Hejja er Mini Rodini!


4 reaktioner på ”detta är varför jag älskar Mini Rodini

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s