Filemon Kid aw15

filemon kid aw15

På torsdag så släpper Filemon Kid sin höstkollektion. Och det är inte vilken kollektion som helst vågar jag påstå. Det är en helt fantastisk kollektion!

Om vi helt bortser från att alla plagg är tillverkade helt utan gifter och andra farliga ämne, att all bomull är ekologisk och gots-certifierad, att alla tryck är vattenbaserade och att en del saker till och med är Fairtrade. Ja, om vi helt bortser från det och bara tittar till designen så är kollektionen helt underbar! Och om vi nu slår ihop miljöaspekten med designen så blir kollektionen helt enkelt fantastisk!

Än en gång har Sara Camblad, som är Filemon Kids grundare, lyckats att ta fram mönster som är både lekfulla och tuffa. Precis som i tidigare kollektioner så går en del mönster som en tråd från de äldre kollektionerna till denna nya och det är något jag verkligen gillar. Jag har kläder från fyra olika kollektioner och eftersom mönster och färger går igen så matchar de fint ihop. Som de nya leggingsen Up! som ni kan se nedan. I våras fanns detta printet i svart-vitt och förra hösten fanns enbart djuren som ett print.

leggings up!
”Leggings Up!”
Raccoon onesie
”Onesie Raccoons” – I våras fanns det en vändbar tröja i detta print, så nu kan Lennon och Linné syskonmatcha riktigt fint i mint!
Filemon Kid
”Sweatshirt Up!”
reversible sweatshirt
”Reversible Sweatshirt Raccoons” – Vårens vändbara favorit kommer i en ny aprikos färg. Helt underbar!
t-shirt lori
”T-shirt Lori”
tröja leopard
”T-shirt Clouded Leopard Black”

Lennon och Linné har fått testa en del plagg och när det kommer till storlekar så tycker jag att man vågar gå upp en storlek utan att det blir på tok för stort. Linné har storlek 80/86 idag men drar med åt storlek 86 än 80. Jag chansade och tog 92/98 i hans plagg och det fungerade bra med lite uppvik. Lennon har allt ifrån 110-122 i sina kläder och till honom tog jag storlek 116/122 och det blev kanon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s