ekohundar helt i min smak

mini rodini pugs

Jag är ingen hundmänniska. Punkt. Men som med allt, så finns det undantag. Och här ser ni mina.

Några av Lennons absoluta favorit-bebis-plagg är dessa mopsar från me&i. Detta var faktisk de allra första plaggen som jag köpte från me&i, hösten 2010 vill jag minnas att det var. Detta set är underbart mjukt (ekologisk bomull) och har klarat typ 100 tvättar. Mopsarna som är designade av Cecila Blankens är så gulliga. Och är det något jag ångrar så är det att jag inte storlekssäkrade detta set!

Örngottet med ”pugs” är ifrån Mini Rodinis senaste Home-kollektion. Även dessa mopsar är tillverkade i ekologisk bomull. Tyvärr är dessa slutsålda sedan samma dag, ja nog sedan samma timme som de släpptes. Jag hade turen att komma in på sidan precis i rätt minut gissar jag och kunde köpa de tre saker som jag önskade.

me&i mopsar

pillowcase mini rodini

Numera säljs dessa örngott till ockerpriser på diverse köp- och säljsidor. Mini Rodinis Home-kollektion har nämligen blivit lite av en ”crazy-buisness”, vissa människor köper upp både tio- och tjugo örngott för att direkt efter lägga ut dem till försäljning till betydligt högre pris än nypris. Eller så används de som bytesvaror.

Jag tycker att detta är ett väldigt tråkigt beteende som skapats. Självklart får var och en göra som den vill. Och vill någon göra vinst genom att sälja saker som hen köpt så är väl det egentligen inte fel. Men jag tycker att det är tråkigt. Jag gillar andrahandsförsäljning men det ska vara av saker som använts, eller köpts – med tanken om att det ska användas. Att köpa upp för att en vet att det finns pengar att tjäna känns sniket. Fast mest av allt tycker jag synd om de som väldigt gärna vill köpa en sak men inte fick möjligheten eftersom vissa bunkrat. Att betala 500kr idag för ett örngott som kostade lite över 100kr för någon vecka sedan känns helt galet. Eller, vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s