”jag kan äta själv!”

Maten har ju varit ett kapitel för sig med Linné. Inte nog med att han är allergisk mot mjölkprotein och att det kräver sin kost. Nej, dessutom är han kräsen och bestämd. 

Han har vägrat alla mjölkfria ersättningar och vällingar och efter ett tips på nätet så testade vi att ge honom utspädd gröt. Och det dricker han fortfarande. Han är tokig i sin ”gröt-välling”. 

Gröten som han dricker gick även ner som gröt, så en period både åt och drack han av den. Han gick all in på Sinlac (som gröten heter) så att säga.

När det var dags för smakportioner var det totalstopp om det inte var fruktpuré. Vi testade nog allt från samtliga märke men ingen puré gick ner. Lyckades vi få in lite mat i munnen så klöktes han och man kunde verkligen se hur äcklad han var. 

I brist på annat så fick han bitar av vår mat. Det var lite som att vi kastade fram det i ren desperation. Och tro det eller ej. Det gick! Sen Linné var kanske åtta månader så har han ätit samma mat som oss. Själv. För inte får man mata honom. Nä, han kan själv!

      

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s