lilys island – nytt, svenskt & superfräscht

Som ni vet så är jag väldigt förtjust i fina och funktionella barnartiklar och inredningsprylar. Jag tycker om att lägga ner tanke och tid i mina barns rum och jag tycker om känslan av att ha det fint runt omkring oss.

Även fast Linné ännu inte har ett helt eget rum så har vi en plan på hur det ska bli den dagen renoveringen är klar. En del ideér kan vi genomföra redan nu i vårt gemensamma rum och då är det viktigt att hans saker passar ihop med våra. Och vice versa.

När jag av en slump kom in på Lilys Island hemsida så sa det typ ”klick” i mitt hjärta. Enkla, stilrena, funktionella och barnsligt fina produkter för våra minsta.

Lilys Island är ett helt nytt märke för mig. Eller inte bara för mig. I januari i år lanserades detta svenska märke och för några veckor sedan trillade produkterna in i en rad butiker. Och jag spår en lysande framtid. Allt är så fint! Och genomtänkt. De tänker inte bara design, utan även på etik och miljö.

Deras förhoppning är att produkterna ska ge glädje för både barn och vuxna. Att de ska vara hållbara ur många fler vinklar än just hållfastheten. De vill att deras arbetare ska ha det bra, att fabrikerna har en god miljö och självklart även att produkterna gör så lite avtryck på vår miljö som är möjligt. Att de dessutom skänker 5% av sin vinst till Projekt Playground gör ju bara att en älskar dem utan att ens ha sett deras produkter.

När jag bläddrade igenom bilderna på de olika varorna så blev jag särskilt förtjust i förvaringsboxarna och hyllorna. Och molnkrokarna…

Boxarna säljs i pack om två. De finns i två olika storlekar och i två olika färgsättningar. Dessa två vill jag införskaffa till mig själv, de hade gjort sig riktigt fint i stringhyllan!
  

Den fina hyllan i pulverlackad stål tillverkas i Småland och finns i tre olika färger.

Och korvarna. Herrejisses alltså. Har man två körva-tokiga-ungar så måsta det väl vara försvarbart att man köper en servis till dem trots noll behov? Visst är det ok?

Servisen släpps i tre olika utförande och kommer till butikerna i juni månad. Självklart fri från såväl BPA och PVC.
 
…och hade det inte varit för att vi redan har en lampa till Linné så hade även kaninlampan legat på önskelistan. Så himla söt!

Kaninlampan är tillverkad i pulverlackad stål och har söta läderöron. Kaninen är tillverkad i Sverige.
 
Jag blir helt glad inombords. Allt är så fint! Jag tycker verkligen att det ska bli kul att följa utvecklingen av detta märke. 

Vad tycker ni? Gillar ni det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s