världens bästa bilbarnstol?

För några veckor sedan lanserade BeSafe sin nya stol iZi Kid X1 i-Size. Stolen må inte ha världens enklaste namn att komma ihåg men är testad och godkänd enligt de tuffaste bilstolstest som finns i världen! Och vad mer kan man som förälder önska?

570068 BeSafe iZi Kid i-Size SE Lagoon GreenGrey

iZi Kid X1 i-Size uppfyller både säkerhetskraven för det nya hårdare i-Size reglementet (som jag skrivit om HÄR) och det ännu valfria PlusTestet. Plustestet garanterar att ett barn inte utsätts för livshotande höga krafter vid en frontalkollision och är väldigt enkelt sammanfattat en märkning för att öka säkerheten för barn i bil.

Stolen är en ISOfix-stol och monteras därmed inte med några krångliga förankringsband eller bälte. Det finns faktiskt inget som kan gå fel vid monteringen om du frågar mig. Det är bara att klicka i ISOfix-armarna i bilens fästen, pumpa ut frontbygeln och sist justera säkerhetsbenet mot golvet. Precis så enkelt som det ska vara!

Och på tal om vad man som förälder mer kan önska… –Bättre plats i bilen– är nog något som många skulle svarat på den frågan. Och vet ni, det har BeSafe faktiskt tänkt på! De har arbetat fram justerbara ISOfix-armar! När barnet är litet så skjuter man in dem så stolen tar mindre plats och på så vis frigörs utrymme för den som sitter i bilsätet framför eller bakom. Efterhand som barnet växer justerar man armlängden så att barnet får utrymme för benen.

Bilen blir tyvärr inte proportionerligt länge men det växande barnet kan sitta bekvämt och framförallt sitta bakåtvänt längre! Och det går i första hand. Att jag inte kan sitta med helt utsträckta ben är inget problem!

Sliding_ISOfix_arms_iZi_Kid_X1_i-Size
iZi Kid X1 i-Size
iZi Kid X1 i-Size fungerar upp till dess att barnet är 105 cm eller väger 18 kg. Det låter ofta lite med 18 kg och jag vet att många undrar varför stolen inte görs för 25 kg. Precis som med mycket annat så hänger det på olika regler, men en genomgång av dessa överlåter jag till experter inom området. Dock tänker jag såhär. Lennon följer normalkurvan på BVC. Han är fem år och har precis passerat både längd och viktrekommendationer för denna stol. Så för de flesta så funkar nog stolen längre än de fyra år som det står att läsa om.

Just nu så kan du tävla om en iZi Kid X1 i-Size bilstol. Missa inte chansen, kanske är det just ditt barn som får möjligheten att åka på säkrast möjligatse vis! Klicka HÄR så kommer du direkt till tävlingen!

2 reaktioner på ”världens bästa bilbarnstol?

  1. För vår 4 åriga dam hade det inte funkat… Hon är ju 108 cm lång! Men Gud vilken ångest jag kan ha när jag ser filmerna du lagt ut 😁

    1. Ha inte det!
      Vi vände Lennon lite innan han blev fyra. Då kunde vi inte knäppa bältet på honom längre i den stolen vi hade då. Det fanns inget annat att göra.
      Man gör vad man kan men att sitta bakåtvänt tills de är fyra är väldigt bra! Tänk så istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s