vi har det bra, vi här bak i bilen

Nu har Linné åkt ett bra tag i sin stol från BeSafe (iZi Kid i-Size) och han verkar minst lika nöjd som sina föräldrar!

Jag gillar jämförelser och tänkte att det är på sin plats att jag gör en nu när vi bekantat oss med stolen.

De skillnader som är störst rent vardagligt sett jämfört med vår förra stol, en Akta-Graco duologic 2, är den enkla justeringen av stolens olika positioner. Det är lätt och smidigt att ändra stolen från sitt-, vilo- och liggläge när Linné sitter i stolen. Det är faktiskt så lätt att jag kan göra det med en hand. Detta ger Linné bättre komfort då jag under resans gång kan justera sittläget efter hans behov.

Det är även väldigt enkelt att justera höjden på  bältena. Man behöver inte plocka isär internbältet då det ska höjas/sänkas. På denna stolen justeras det automatiskt genom en steglös konstruktion när man höjer och sänker huvudskyddet. Inget vi gör särskilt ofta, men om man har syskon som alternerar var i bilen de sitter så är det väldigt smidigt. Och självklart är det även bra ur en säkerhetssynpunkt då bältet inte kan monteras fel och snurras mm.

En annan funktion som vi uppskattar är bältesmagneterna som man använder sig av då barnet ska tas in och ut ur bilen. Det kan tyckas vara en bagatell men jag vet inte hur många gånger vi fick hålla på att leta efter knäppet och dra och snurra rätt bältena till Lennon. Nu sitter det på plats! Ibland är det små saker som gör stor skillnad!


I denna jämförelsen har jag medvetet inte jämfört säkerhet och montering. Självklart är det så att vi bytt till en bättre stol som klarat tuffare tester. Och monteringen kan inte bli enklare. Men det kan vi ta i ett annat inlägg!

HÄR kan du läsa ett tidigare inlägg om stolen.

En reaktion på ”vi har det bra, vi här bak i bilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s