den rosa våndan

Som en skön start på en i övrigt fullsmockad vecka så hade jag en liten ”tjejkväll” med me&i-visning igår. Lika trevligt som alltid, och precis som alltid annars så hade jag beslutsångest. En rosa sådan.

Redan första gången jag såg den lite Marimekkoinspirerade ”flow dress” så var det något som tickade igång i mig. Jag fullkomligt älskar mönstret och färgskalan. Men. Jag är en svart person när det kommer till kläder. Om det är på Lennons rum går jag all in på färg så är min garderob lite av ”the dark side” av mig själv. Men eftersom jag kikat på klänningen typ en filion gånger och testat den tre gånger på olika party så slog jag till. Jag menar, om man dras till ett plagg rent fysisk, vad annars ska man göra? Söka hjälp? 

 

Det var inte bara jag som drogs in i den rosa våndan. Även Lennon lät sig dras in i en rosa virvelvind. 

Innan Linda ens kommit till den rosa klänningen med hjärtan och ankare så utbrast han några långa ”åååååh den vill jag ha”!  Och jag förstår honom, den är ljuvlig!

När det blev dags att prova kläderna så drog han tag i den direkt och herrejisses så fin han var. Som en dröm. Han tittade sig i spegeln och kände sig nog lite som TV-favoriten ”Sofia den första”, fram till dess att han fick höra vilken fin och söt flicka han var. Då var det lite som att dra av en LP-skiva när nålen fortfarande snurrade på den och klänningen åkte tillbaka på stället. Och mitt hjärta gjorde lite ont. 

Varför måsta kläder könas? Jag förstår det inte!

Men sen fick han upp ögonen för sitt andra intresse, fotbollar. Och till mitt stora förtret så ville han köpa Zlatan-tröjan. Typ den tröjan jag tycker minst om i hela kollektionen. Rätt osnygg om jag ska vara helt ärlig. Men det är inte jag som ska ha på den och jag vill inte på något vis bestämma över Lennons klädstil. Precis som han får välja rosa så får han välja sånt som inte faller mig i smaken. Han ska gå i kläderna, han ska känna sig fin, cool och tuff. Inte jag. Han ska utveckla sin stil och identitet. Inte jag. 

Och oavsett så är han superfin. Den finaste! 

Men det blev lite rosa för honom med till sist. Mammans inköp resulterade i en VIP-gåva och Lennon fick välja mellan ett turkost kuddfodral med en fotboll eller ett rosa med ett äpple. Och det blev det rosa. 

En reaktion på ”den rosa våndan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s