besafe ambassadör och barnsäkerhet i bil

Just nu sitter jag på tåget hem ifrån Linköping och hjärnan är full med tankar. Idag har jag varit på ett event med BeSafe kring barnsäkerhet i bil. Tillsammans med några andra bloggkollegor så har jag fått besöka VTI.

VTI, som står för Statens väg- och transportforskningsinstitut är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut som bland annat testar alla marknadens bilbarnstolar. Det är på VTI som bilbarnstolen får godkänt eller icke-godkänt. Det är helt enkelt här som säkerhetskraven ställs för de olika godkännande som finns för bilbarnstolar. Den enda relation som finns mellan VTI och BeSafe är att de krocktestat stolarna. Det är viktigt att lyfta tycker jag. Mina kommande inlägg bygger på fakta, helt oberoende och svart-vit fakta.

För precis som jag så vill BeSafe att vi ska öka kunnandet om barnsäkerhet i bil. Vi vill att alla barn ska åka rätt och säkert och vi önskar en nollvision när det kommer till dödsfall. 

Och vet ni. Det absolut mest avgörande vid en kollision är inte vilket märke bilbarnstolen har. Det viktigaste är att barnet sitter korrekt och bakåtvänt!  

Imorgon lägger jag upp lite bilder men för dig som har Instagram så finns där två filmsnuttar från de två krocktest vi fick se idag. @malinsroom heter jag där. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s