sugen på ett trevligt extraknäck?

Under min studietid arbetade jag extra som försäljare i en barnbutik. Ett arbete som jag trivdes alldeles utmärkt med men som inte riktigt gav mig den utmaningen i vardagen som jag då saknade. Nu efter ett gäng år som lärare så kan jag se tillbaka på butiksarbetet och stundtals sakna försäljningsarbetet.

Flera gånger då jag haft me&i-party har jag funderat på om det skulle vara något för mig men kommit fram till att det inte passat just nu. Men Linda, som är min säljare, kombinerar just läraryrket med att sälja kläder och det verkar vara en lyckad kombination.

Jag tänker att denna form av försäljningsarbete möjliggör för att man kan öppna upp livspusslet en aning. Är man föräldraledig kan den extra inkomsten hjälpa till att dryga ut föräldraledigheten, både tidsmässigt men även ekonomiskt. Kanske är det jag, eller det geografiska läge vi bor bor på som gör att man blir ganska osocial under en föräldraledighet och att då komma iväg hem till en värdinna och presentera en snygg barn- och damkollektion (eller bara damkollektionen) med svenska kvalitetskläder kan ju vara hur trevligt som helst. Det blir liksom som flera flugor i en smäll!

Om jag fortsätter att utgå ifrån Linda som jag har lätt att relatera till då vi är i samma ålder, har två ganska jämnåriga barn, har samma yrke och så vidare så har hon även kombinerat lärararbete med hemförsäljning. Den extra inkomst hon tjänat på försäljningen har möjliggjort att hon kunnat gå ner i tjänst på sitt ordinarie arbete. Och där tänker jag att det gynnar barnen som får mer tid med sina föräldrar och mindre tid på förskolan.

Men för mig hade säljjobbet nog även räknats som en hobby. En social, utmanande fritidssysselsättning där man kommer i kontakt med en massa sköna människor. Det är värdinnor och gäster på partyn men även ett helt nätverk av kollegor. När jag som me&i:s bloggvän var på säsongens kick-off i Stockholm kändes det nästan som att jag var en i gänget. Vilket jag såklart med var på ett vis. Att se den glädje, vänskap och gemenskap som dessa säljare hade gjorde mig glad och det är ju som en slags social bonus!

(null)
Linné och jag tillsammans med ett gäng av mina bloggkollegor på me&i:s kickoff i Stockholm tidigare i år.

Just nu är me&i ute på Sverigeturné och letar efter nya säljare. Om du känner att du vill veta mer om jobbet som säljare så kan du besöka något av deras informationsevent. Där du får lära känna företaget lite bättre. För att bli säljare hos me&i behöver du inte ha några tidigare erfarenheter av försäljning. Älskar du kläder och känner att detta kan vara något för dig räcker det långt.

– här kan du läsa mer information om att bli säljare

– här kan du läsa mer och anmäla dig till informationseventet

– här kan du anmäla ditt intresse om att bli säljare (glöm då inte att ange malinsroom)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s