lennons room

Barnrum är helt klart de bästa rummen i ett hus. Här kan man göra vad som helst utan att det blir för knasigt. Idag tänkte jag visa några bilder ifrån Lennons rum. Lennon fyller fem år i april och är väldigt förtjust i att bygga och konstruera saker, leka med sitt kök och sina bilar men ägnar även otalilga timmar med att rita och pyssla.

Tanken när vi flyttade in i detta huset (november -13) var att vi skulle börja med att renovera Lennons rum. Men så har det ännu inte blivit. Som ni vet drar det ena med sig både det andra och det fjärde. En kämpig graviditet gjorde att vi snabbt insåg att vi inte kom till att klara av att renovera rummet som vi tänkt oss, och vi la det på is. Det var tur.

Våra tankar om rummet har ändrats ganska många gånger under det senaste året och just nu är planen att vänta med rummet tills vi bestämt oss för om vi ska ha golvvärme eller ej. Att lägga nya golv nu känns väldigt oekonomiskt om vi ska ta upp dem om 1-2 år igen. Rum slits ganska så hårt när de är i denna åldern samt att behoven ändras en del för varje år äldre de blir. Så vi kör allt på en gång och gör ett riktigt storebrorsrum.
Lennons rum
I vårt förra boende så investerade vi i en strinhylla. Det är verkligen en bra hylla som är väl värd varendaste krona. Just nu har Lennon en arbetsskiva i lagom höjd för honom, men om han en dag inte vill ha skrivbord, eller vill ha ett större så kan vi bara ersätta det med ett vanligt hyllplan. Dessutom passar hyllan utmärkt i mindre rum som detta eftersom gavlarna är ”ihåliga” vilket gör att det ser ganska så luftligt ut.
lennons room
Rummet har vitt som basfärg och det passar ganska så bra eftersom han älskar färg och mönster. Det är bara att fylla på med kulörta härligheter i hyllorna.
barnskrivbord
Som jag skrev innan så har vi kompletterat hyllan med en arbetskiva som vi satt i lagom höjd till en liten barnstol. Här kan han ha sitt pyssel ifred. Och när han är färdig då kan han lägga ner sina pysselböcker i den lilla väskan.
mini rodini väska
Ovanför sängen har Lennon också en stinghylla. Då det helt enkelt inte finns plats för ett litet sängbord så fick vi utnyttja väggytan. En liten led-klämspot blev en perfekt sänglampa.
barnrum
Ja, detta var lite från Lennons lilla rum. Har jag tur, och ber (läs tjatar) snällt så kanske Martin hjälper mig att sätta upp ett gäng tavlor som står och väntar i rummets ena hörna.

Vi får se…

2 reaktioner på ”lennons room

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s