Fint till Linnés hörna

Barnrum, barnrumsinredning och barnprylar är bland det bästa jag vet. Jag tycker att det är så otroligt roligt och mysigt att piffa på Lennons rum och i Linnés lilla hörna. Och ska jag vara ärlig så hade det varit en dröm att på något vis få arbeta med detta.

För några veckor sedan fick jag ett mail från Lekmer där jag blev inbjuden till deras presslansering av det nya varumärket Jox. Ett varumärke som inriktar sig just på funktionell barnrumsinredning. Just då kände jag mig allt lite butter över att bo nere på Österlen. Det hade varit så roligt att få se och känns på kollektionen.

I tisdags var det dags för pressträffen och jag fick ta del av den digitalt. Och jisses kosses. Det känns som att Jox är som gjort för Linné.

Jox barnmöbler

Inredningsserien går i ljusa, krispiga pastellfärger och designen är tidlös, klassisk och skandinavisk med naturliga inslag av trä.

Jox skrivbord

Det är inte bara designen som håller hög kvalitet, Jox har även tagit hänsyn till miljön. Textilierna är Ökotex-certifierade vilket innebär att de inte innehåller några ämne som är farliga för huden och hälsan, förenklat kan man säga att det är en miljömärkning. Trädetaljerna består av FSC-certifierat trä vilket innebär att träden kommer ifrån ett ansvarsfullt skogsbruk där hänsyn tas både till miljön och människorna som arbetar inom industrin. Detta är saker som jag tycker är väldigt viktiga att tänka på. Bebisar och barn använder inredning på ett sätt som inte vi vuxna gör. De ligger, sitter och myser i textilierna precis som vi, men de suger och tuggar minst lika mycket på saker. Att veta att Linné inte får i sig några farliga ämne oavsett vad han gör med sina saker tycker jag känns väldigt skönt, tryggt och viktigt!

Som jag skrev innan så passar denna serien utmärkt till Linné. Som det ser ut just nu så delar vi sovrum. Tanken är att vi ska ha vårt sovrum i källaren men det krävs lite renovering innan vi kan flytta ner och Linné kan få ett eget rum. Detta gör ju att hans saker måste passa ihop med våra. Eftersom han har en liten hörna i vårt sovrum och en i vardagsrummet så gäller det att hitta saker som passar ihop med det vi redan har.

Linnés hörna

Vi väljer noga bland de saker vi köper. Eller ja, oftast ska väl ärligen tilläggas i den meningen. Tanken vi har när vi handlar något till Linné är att det ska passa till förutsättningar som gäller just nu men även att de ska fungera när han får sitt alldeles egna rum.

Jag älskar verkligen Jox barnmöblemang. Det hade passat i vardagsrummet just nu och jag kan bara tänka mig hur fint det skulle göra sig på hans rum. Om ett år eller två. Andra favoriter från serien är föga förvånade de olika boxarna. Man kan inte få för mycket förvaring! Och absolut inte för många snyggboxar! Kuddarna hade passat fint i vår säng, så de hade gärna fått flytta in. Nu i dessa önskeliste-skrivar-tider så måste jag säga att bordslampan även den är otroligt fin!

Jox kuddar

Jox boxar

Jox lampa

Ja, en sak är säker. Det är inte svårt att hitta fina saker till den lilla hörnan. Tur att vi vann 30 kronor på dagens Triss-lott, har vi riktig tur så kanske nästa lott ger oss den där storvinsten vi alla drömmer om!

En reaktion på ”Fint till Linnés hörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s