Nytt jobb och en ny bok till min hjärna

Med en månad kvar av föräldraledigheten så börjar jag så smått att tänka på mitt arbete. Jag kommer att komma tillbaka till en ny arbetsplats, nytt uppdrag, nya kollegor och nya elever. Det är nackdelen, eller kanske fördelen, med att vara kommunalt anställd. Det man ser som sitt jobb är ju arbetsplatsen man varit på och kollegorna man arbetat med. Kommunen ser mig och mitt jobb som ett i mängden, de ser mig som en anställd som fyller ett behov på en plats där det behövs.

Efter föräldraledigheten med Lennon fick jag också börja med att tömma mina lådor och skåp på min arbetsplats och flytta till en ny. I det fallet var det ingen succé och jag ansökte själv om förflyttning efter ett läsår.

Sedan dess har jag varit på en och samma skola och trivts väldigt bra. Men egentligen har det blivit en ny arbetsplats flera gånger under åren. Det är faktiskt bara en kollega som varit där hela tiden och hen började samtidigt som jag.

Jag har varit medveten och förberedd på att jag med största sannolikhet inte skulle få vara kvar på ”mitt jobb”. Det går inte att rycka lärare huller om buller mitt i läsår och terminer. Så om man nu säger att en kommunalanställds nackdel är att man inte vet vart man kommer att jobba efter en ledighet så är det nog just detta som även är en fördel så som jag ser det.

Nu kommer jag att få ett nytt uppdrag med nya utmaningar. Jag kommer att få arbeta med något som jag nog själv inte hade valt. Inte för att jag inte vill arbeta med det utan just för att jag aldrig gjort det. Och det, det är positivt. Jag får möjlighet att testa något nytt, att utmana mig själv och högst sannolikt utveckla min lärarroll. Jag kommer att möta nya kollegor och utveckla mig själv. Och det är något som känns spännande.

Jag kommer att packa och städa ur min nuvarande arbetsplats med lite sorg i hjärtat men det blir med glädje jag tar med mig mina prylar till min nya arbetsplats.

Under min ledighet har jag tänkt en del över mitt arbete och hur jag som tvåbarnsförälder ska få allt att fungera. Bara detta blir ett inlägg om jag ska förklara, så det får vänta. Men för att nämna en sak kort så ska jag plocka bort jobbkalendern från mobilen. Jag tar ett baksteg och återinför den gammeldags papperskalendern. Fast inte vilken som helst. En Frankie Daily Journal 2015 är på väg hem till mig!

IMG_7450.JPG

IMG_7470.JPG
Ska jag nu bli gammeldags så ska jag bli det med stil!

En reaktion på ”Nytt jobb och en ny bok till min hjärna

  1. Visst är det härligt m nya utmaningar!:)
    Jag sitter i liknande sits. Dock grubblar jag mycket på hur allt ska gå ihop eftersom det nu kommer bli bra mycket längre att åka och vissa dagar som jag verkligen får klura på hur jag ska klara hämtningarna på föris.
    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s