Pricktest och varmkorv

Linné har varit på återbesök på barnmottagningen. Tyvärr reagerade han på den senaste provokationen så nu blir det för mig att äta mjölkfritt tills han slutat amma. Nästa gång vi ska testa mjölk är när han är ett år.

Vi testade att göra ett pricktest men tyvärr gav det inget utslag för Linnés del. Det är ofta så och har inget att göra med hur pass allergisk man är. Men hade han reagerat så hade vi inte behövt testa ge honom mjölk genom provokation utan då hade de kunnat testa på huden utan att riskera att han blivit dåligt. Men men. Nu hoppas vi att han är fri från det till ettårsdagen!

IMG_6857.JPG
För er som inte vet vad ett pricktest är så testar man det man misstänker allergi mot på huden. I detta fallet satte de en droppe mjölk på nr1, typ vatten på nr2 och ett ämne man ska reagera mot på nr3. Därefter tycker man en nål mot huden så ämnet kan komma in i huden. Efter en kvart såg Linné ut på detta vis. Minst reaktion på just mjölk som han inte tål. Ironiskt.

Läkarbesöket tog 1,5h och jag hade räknar med en kvart. Tur att det finns gott om leksaker som Lennon kunde sysselsätta sig med!

IMG_6859.JPG
Och efteråt så fick Lennon välja mat. Det blev gatukök och korv med bröd, pommes och läsk. Inte särskilt nyttigt men det var han värd. Mitt lilla gull.

IMG_6858.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s