Den som spar, hen har!

I början sorterade jag Lennons urvuxna kläder i märkta lådor men någon gång i bytet vid storlek 80-86 så blev det lite mindre av det sorterandet. Mycket hamnade i stora plastbackar i bara farten. I en salig röra. Men nu har jag börjat att ta tag i sorterandet igen. Storlek 74-80 har tvättats upp och lagt i Linnés lådor.

Jag minns att Lennon hade en storlek extremt länge och efter att ha tömt några lådor så kan jag snabbt konstatera att det var storlek 86-92. Vill minnas att han hade den storleken i typ 1,5 år och att vi tillslut köpte lite nya kläder för att vi var trötta på de han hade.

Sorterade ut kläderna (86/92) från me&i. Det blev en hel flyttkartong… Lite som en godislåda!

meandi body

tröja meandi

Det blev två rejäla travar med bodys och tröjor. Linné kommer inte lida av någon klädbrist direkt.

Detta mops-setet som Cecilia Blankens designade för me&i var en storfavorit. När tröjan och byxorna började bli korta så fortsatte Lennon att använda setet som pyjamas. Jag tror jag tvättat detta set typ 100 gånger så tyvärr är det inte direkt i nyskick till Linné. Det får nog fortsätta som pyjamas.

DSCN2616

Några andra favoriter är tröjorna med lite rosa. Lennon var så himla fin när han matchade dessa med gröna plyshleggings.

rosa tröja meandi

Det fanns även ett gäng jumpsuits och heldressar, koftor och byxor. Här är några av favoriterna.

meandi skalis

meandi äpple

Äppelkläderna var nog bland det sista vi köpte i 86/92 och tur var ju det. Det är så himla fint!

Zebrakläderna var med en favorit. Lennon hade även en kofta till men den var för smal i ärmarna så den sålde jag vidare för typ fullpris. Vissa av me&i:s kläder har verkligen ett lite galet andrahandsvärde. Men det är ju bra för mig!

meandi zebra

Att stå och plocka med urvuxna kläder ger en verkligen flashbacks. Jag kan komma ihåg tillfällen då Lennon använt plaggen vilket gör mig smått sentimental…

meandi retro

Att kunna använda kläderna vidare är fint tycker jag. Det gör en så där lipigt sentimental men det är även bra för miljön när kläderna kan användas om och om igen. Och med tanke på hur kläderna ser ut nu så kommer fler barn kunna ha roligt i dessa när Linné väl är klar med dem. Och det gillar jag!

Av alla me&i-kläder jag köpt (oavsett storlek) så är det faktiskt bara tre plagg som inte hållit kvalitén något vidare. Alla kom i samma kollektion och jag vet att vänner reklamerade just dessa plagg men jag tyckte de var så söta så jag behöll dem. Och nu när jag tänker efter ska det finnas ett par matchande turkosa byxor med en kanin i fickan…

molnkläder

Med andra ord finns det nog mer att sortera. I någon annan låda!

2 reaktioner på ”Den som spar, hen har!

  1. Jag älskar också äppel-setet. Tyvärr hade jag ingen baby då.
    Jag gör samma som du, sorterar för att sälja. Mopströjan var en favorit i 86/92 men den vi har i 98/104 är oanvänd konstigt nog. Kanske att det var lite väl mycket kläder i den storleken…

    Du kommer att ha en välklädd liten grabb. Det syns. :)
    Trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s