Stocking fillers

Ni som inte vill ha jul förrens i december kan titta bort för med detta inlägg premiärar jag julen på bloggen!

Jag gillar att köpa klapparna i god tid. Jag vill få tag i de perfekta sakerna och väl i december brukar det mesta vara gallrat. Sen tycker jag det är mysigt att kolla runt efter saker i lugn och ro. En annan fördel med att ha merparten av inköpen färdiga till december är att man lungt och skönt kan strosa på julmarknader utan den jobbiga stressen att man måste hitta klappar.

När jag var liten hade jag en paketkalender som min farmor fixade med. Mormorn fortsatte denna tradition med Lennon. Och jag tycker att det är så himla mysigt! Det ska bara vara små saker, det behövs inte mycket eller dyra saker, det är själva saken i sig som är mysig.

Men. Det ska inte vara en massa plock, skitprylar och bråte. Om det ska vara paket varje dag ska det vara ordentliga saker som kommer att bli använda, annars kan det vara. Några legobitar, ett par pennon och några ballonger funkar utmärkt. De färdiga påsarna med 24 småsaker som affärerna brukar sälja är jag inte mycket för då de mest innehåller plastskraffs. Jag tänker även att dessa småpaket ingår i den totala ”budgeten”. Köper vi för lite mer till kalendern så blir det kanske lite mindre till de ”ordinarie” julklapparna.

Inne hos Molly-Meg hittade jag perfekta små klappar från Numero74.

IMG_6087-0.JPG

IMG_6088.JPG
Dessa saker är inte bara fina ögat, de är även fina för de som tillverkat dem. Alla saker från Numero74 är Fair trade!

– – – – – – – – – –

Och mjukispistolen. Ja, vapenleksaker är en sak jag är kluven till. Men jag tänker så här. En mjukispikadoll ser långt ifrån ut som dagens vapen. Det är ingen verklighetstrogen AK-45:a (heter den så?) i plast direkt. Lennon har en fin trärevolver sen tidigare och den ”pangade” han med ett kort tag, sen har den fungerar som oljekanna. Vill Lennon leka cowboy så får han det, det gjorde vi när vi var små och jag tror inte vi har tagit någon som helst skada av det. Och jag tror inte att han på något vis blir påverkad att leka krig om han får en pikadoll, för då skulle han redan ha gjort det med den han har eller med en pinne han hittat på marken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s