Garderobstömning – och påfyllning

Mina garderober är en katastrof och jag längtar lite till vår matkällare förvandlat sig till en klädkammare. Tråkigt bara att den inte gör det av sig själv. Men när den är färdig så ska kläderna hänga i prydliga rader. Men nu är vi ju inte riktigt där ännu. Så för att få bättre plats har jag börjat att sortera ibland mina kläder. Plagg som inte har använts på månader, ja år till och med, ska prövas och därefter slängas, skänkas eller flytta tillbaka in i garderoben. Mammakläderna ska sorteras ut och säljas på loppis och alla kläder i ”gymnasiestorlek” ska ut. 

Jag har också bestämt mig för att tänka igenom mina inköp lite mer. Jag ska försöka sluta att handla spontant ”för att det är så billigt”  och istället köpa saker som jag verkligen vill ha. Kläder som håller och som jag verkligen kommer att använda. Det är ju ganska meningslöst att köpa en massa tröjor som man redan innan tvätt vet kommer att snurra sig i sömmarna. 

Tre plagg som nyligen fått flytta in är dessa. Ett par supertjocka tajts, en stickad tröja och en matchande mössa.

Nya kläder från me&i

Tröjan köpte jag när jag hade mitt me&i-party. Det är en svart stickad tröja i 100% bomull. Jag tog den en storlek större än vad jag behövde eftersom jag gillar när stickade tröjor är lite oversize. Denna tröja var dessutom till värdinnepris. Jag som värdinna fick alltså köpa den med 20% rabatt. Tummen upp för det! Den matchande mössan fick jag som present då jag blev VIP-kund. Två tummar upp för det!

Byxorna som också är ifrån me&i är i en tjock kvalitet, lite som dubbla tajts, och har fickor på rumpan. Midjan har till min lycka blivit lite högre än den varit på tidigare modell. Även kvalitén känns bättre, lite stummare. Jag har haft två par av föregångsmodellen och de har jag använt tills de bokstavligt talat slitits itu uppe vid låren.

Lennon har även fått ett par byxor i motsvarande barnmodell. Han har flera sedan tidigare men de börjar bli för små. Jag gillar ju tajts på barn, tycker det är bra lekplagg. De är mjuka och sköna utan både knappar och gylf, lätta att ta på och av själv och det viktigaste. De är sköna att leka i! Vanliga tunna tajts ser inte så roligt ut med en normallång tröja men dessa ser lite mer ”jeansiga” ut med knäförstärkning och bakfickor. 

nya kläder från me&i

 

boatneck heart knit

Här ser ni en liten skymt att den fina hjärtdetaljen på tröjan. Och Linné, den lilla pösmunken, han är nöjd och glad som vanligt! Och tung! Ser även att jag bara satt i ett av två ljus i ljusstakarna. Det är typiskt en sån grej som kan symbolisera mig som småbarnsmamma. Att inte hinna. Att glömma. Skönt att man kan skratta åt sig själv!

2 reaktioner på ”Garderobstömning – och påfyllning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s