Första steget mot vego

Till hösten ska vi försöka att lägga om vår kost. Mindre rött kött och mer vegetariskt och fisk. Anledningen till detta beslut är att det både ur hälso- och miljösynpunkt inte är bra med kött.

Livsmedelsverket har gått ut med riktlinjer om mängden rött kött som äts per vecka och forskning visar samband med charkprodukter och cancer. Som det är nu äter vi bra mycket mer än de 500 gram som rekommenderas. Men det finns även en miljöaspekt i vårt tänk då köttproduktion kopplas samman med bland annat växthuseffekt och det ökade klimathotet.

Detta känns nästan som ett nödvändigt steg att ta. Men i ärlighetens namn ska jag erkänna att steget både känns långt och tungt. Jag älskar kött och det enda jag typ kan laga är vegetarisk pizza och fiskpinnar. Just därför bad jag mina kloka instagram-vänner om hjälp om kokböcker och fick in en del fina tips!

Lisa Bjärbo, @onekligen på Instagram, släpper i dagarna en kokbok som känns helt perfekt för oss. Mera vego : Mat för hela familjen är en vegetarisk kokbok som riktar sig till familjer och där recepten är indelade i tidsåtgång. Det känns som att den kan vara bra för en nybörjare som mig. Om inte annat så ser det ut som att den är fylld med vackra bilder!

20140804-154409-56649809.jpg

20140804-154422-56662959.jpg

En reaktion på ”Första steget mot vego

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s