Fortsättningen på konversationen med förskolechefen

X,

Du skriver att du har diskuterat denna artikel med din personal och att syftet med att sätta upp denna artikel är att öppna en dialog personal och föräldrar/vårdnadshavare emellan. Då undrar jag var dialogen tog vägen? Att sätta upp en lapp med en artikel är inte en dialog i mina ögon. Det är ett sätt för att slippa ha en dialog.

 

På vilket sätt tycker du att pedagogerna möter oss föräldrar/vårdnadshavare genom denna artikel? Vi upplever inte att detta utvecklar en ömsesidig respekt, vi upplever det snarare respektlöst. Vi upplever inte heller att det skapar en tillit och öppenhet.

 

Du svarar även ”Sättet som artikelskrivaren skriver, får den personen stå för.”. Du som ansvarig har valt att arbeta med denna artikel med din personal. Du har även uppmuntrat personal att hänga upp denna. Då måste du/ni väl stå för artikeln! Precis som den är. För annars kunde ni gjort om den, gjort den till er egen eller använt er av innehållet på annat sätt. Förslagsvis i en dialog.

 

Jag har bifogat mina tio råd för hur dina pedagoger ska bli förskolans favoriter. Ni får se det för vad det är. Jag tycker inte detta är rätt sätt att gå. Men så länge artikeln sitter uppe så förväntar jag mig att min gör detsamma.  Jag hoppas att ni diskuterar dessa punkter tillsammans. För jag som förälder känner att det finns betydligt viktigare saker att arbeta med än om mitt barns kläder är namnade eller ej.

 

 

/ Malin Svensson

 

———————————————————————————————————————————————————————-

 

Hej Malin!

 

Nej jag har inte uppmuntrat personalen att de ska hänga upp det, men jag har sagt att om de gör det ska det byggas på dialog och öppnas till diskussion.

 

//X

 

———————————————————————————————————————————————————————-

 

Här passar sig uttrycket att locket är på… Eller hur?

 

Men jag kan inte riktigt släppa känslan av att X helt plötsligt la över ansvaret hos personalen. Fast det är väl som jag inbillar mig eftersom att hon skrev att hon diskuterat innehållet på förskolorna. Det är plural…

 

En reaktion på ”Fortsättningen på konversationen med förskolechefen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s