Flickmumin eller pojkbamse

När jag tittar på kläder till Lennon så brukar jag gå igenom både pojk- och flickavdelningen. Eller kille och tjej som det oftast nu kallas.

Att hitta plagg åt det könsneutrala hållet är inte lätt. Nästintill en omöjlighet faktiskt. För är där inte påsydda rosetter så finns det banne mej ett broderi typ ”Cool Boy” på fickan

Efter att ha checkat av Lindex sortiment blev jag lite fundersam…

20121202-231616.jpg
Om jag nu vill köpa en Bamsetröja till min pojke så vill jag inte ha en fin tröja med härligt röda hjärtan och glada figurer. Nej, jag vill ha en tråkig blå med en ytterst bekymrad Bamse. Om Lindex får bestämma.

20121202-232632.jpg
Om vi då går över till mumintrollen. Den gula tröjan är en tjejtröja och den blå är en killtröja. Mest så du vet! Om du nu vill ha en fin blå tröja till din flicka eller en härligt gul till din pojke…

Om du nu ska gissa på följande plagg, vilken avdelning tycker du de tillhör?

20121202-234008.jpg

20121202-234034.jpg
Tillsynes väldigt könsneutrala plagg enligt mig. Men enligt Lindex så är det killkläder!?

När ska det komma en unisexavdelning? Eller åtminstone ett verktyg på hemsidan där jag kan få se alla kläder i en viss storlek. Idag måste jag nämligen först bläddra bland tjej för att därefter titta på kille. Pust!

4 reaktioner på ”Flickmumin eller pojkbamse

  1. Väldigt bra inlägg! Tänker på EXAKT samma saker, speciellt det du nämner om hemsidan. Skitjobbigt att det inte bar finns efter storlek, eller iaf som ett tillval för oss som skiter i ”Tjej- & killsortiment”. Och killkläder på de stora kedjorna, typ HM, Kapphal osv, finns det tristare kläder?

    1. Polarn klarar ju av att sälja kläder både i butik och online utan var sig tjej- och killavdelningar… Borde ju i rimlighetens namn även vara så för Lindex &Co!?

      Jamen H&M har ju världens tråkigaste barn(pojk)kläder just nu. Enfärgade bomullströjor är typ det de gör bra känns det som! Bort med alla stora fula plasttryck! Snälla!

      1. Det gäller ju för övrigt även HMs herravdelning så vänta bara tills han är lite äldre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s