Playmobil är visst pojkleksaker…

Inga leksakskataloger läses så mycket som de från Playmobil. Inte så konstigt för det är otroligt välgjorda kataloger som får vem som helst att vilja ha deras leksaker.

20121030-094701.jpg
Nu när julen börjar att närma sig så satte jag mig för att kolla lite priser, mest så man vet vad som är rimligt att önska…

Tydligen är Playmobil pojkleksaker enligt Pixmania. Hur trött blir man inte när man ser att de sorterar efter kön… Precis som att tjejer inte skulle vara intresserad av dessa leksaker?

20121030-100340.jpg
Okej, om man nu skulle vara helt inne på att man ska följa de traditionella könsmönsterna, då kan jag förstå hur de tänkte när de satte bondgårdsmaskinerna under Pojkleksaker.

20121030-100513.jpg
Men HUR tänkte de då här?

20121030-100539.jpg
Att pojkar leker med prinsessleksaker är ju ganska så normbrytande. Vissa tror ju att pojkar kan bli homosexuella av det. Att de ska förlora sin ”manlighet”… Kanske vill Pixmania vara lite moderna? Bryta lite på sina egna tråkiga kategoriseringar. Eller så var det bara någon med en förutfattad mening som satt och bestämde att allt playmo är för pojkar.

Men samtidigt känns det lite befriande att de tycker att detta set är för pojkar. ONLY!

20121030-100917.jpg
Men om Lennon själv får välja så står denna traktor typ högst på hela önskelistan!

20121030-101049.jpg
Så visst måste han väl bli en riktig redig karl när han blir stor. Inget rosa lull-lull här inte! Och det känns ju jättetryggt för oss föräldrar!

Sen att han i skrivande stund står och bakar kakor till sin docka behöver vi inte prata högt om… Det håller vi för oss själva……

2 reaktioner på ”Playmobil är visst pojkleksaker…

  1. Tur att mormor har sparat så många pojkleksaker…ser fram emot den dagen när han ska börja leka med sin mammas Barbie samling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s