Tvåårstrotsen delux

Ett par gånger om dagen bestämmer sig Lennon för att trotsa allt. Allt är fel och det går absolut inte att lyckas att göra något rätt. Hur vi än gör så blir det fel och skulle vi försöka på ett nytt sätt blir det ännu värre. Det är neeej! och miiin! i en dålig kombination med skrik och tandagnissel.

Blöjan har ju blivit en grej i denna nya trots. Den ska absolut inte bytas för den e miiin! När vi väl, efter mycket kämpande, lyckats byta den så ska den inte slängas för att den e miiin! Läste någonstans att småbarn kan komma i en fas då de får seperationsångest från sin avföring. Det har nog Lennon fått. Pottan används numera mest när vi har gäster eller är borta för då ska han visa upp att han minsann kan det där med pottan. Men just det bryr oss inte. För blöjan lägger han när han vill.

Samtidigt som denna trots är otroligt, otroligt tålamodsprövande så är den ganska underhållande och fantastisk. Lennon testar sina gränser och utmanar. Han utvecklas. Blir en egen individ. Han vill mycket, ibland för mycket tycker vi. Men han vill. Han är envis. Han har tankar och ideér. Och det är verkligen kul att se. Verkligen!

20120719-094936.jpg
Här ser ni ett exempel på envisheten. När farmor visade pappas gamla skinnmössa så skulle den på. Och på skulle den sitta mitt i sommaren. Och på fick den sitta.

3 reaktioner på ”Tvåårstrotsen delux

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s