Total loppishysteri!

Idag hamnade jag och Lennon på en loppis i Smedstorp. Det gick sådär. Folk betedde sig som galningar! Sprang fram och tillbaka, slet och drog i sakerna, trängdes, armbågades och svor. Prutade gjorde de med, så pass att jag som stod en meter ifrån närmsta bord skämdes för deras skull. Och närmre än en meter kom vi inte. Tydligen så är folk med barnvagnar, rullatorer, rullstolar eller andra skrymmande föremål inte särskilt välkomna av majoriteten hos övriga besökare. Att lyckas köpa någon gammal pryl till ett fyndpris är viktigare än att visa hänsyn och medmänsklighet. Jag blev illa till mods och gick därifrån.

På Österlen kryllar det av loppisar på somrarna. Den i Smedstorp är en av dem som är kända, så egentligen är den inte värd ett besök. För på alla kända loppisar är det nästan så som det var idag. Trångt och tråkigt. Så vi körde till en annan, mer okänd loppis. Där var så lugnt att Lennon kunde gå bredvid vagnen. Vi gick i lugn och ro och tittade på saker. Pratade och hade mysigt. Och fyndade! För på de bästa, okända loppisarna gör man alltid fynd. Utan att pruta. Man frågar vad de vill ha för sakerna och tackar och betalar. Det är så det ska vara!

20120706-171201.jpg
10 kronor betalade jag för dessa gamla konserveringsburkar från Surte glasbruk. Nu återstår det bara att fylla dem med små saker som behöver snyggare förvaring.

2 reaktioner på ”Total loppishysteri!

  1. De burkarna bara älskar jag!! Bra till allt möjligt… Godis, vas, kakor och som du fyllt… Loppis är bra ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s